Rendőrségi

2012.03.12. 14:44

Lakatlan házat pakolt ki a betörőpáros Sárkeresztúron

A sárbogárdi rendőrök vasárnap este őrizetbe vették azt a 39 és 29 éves sárkeresztúri férfit, akiket azzal gyanúsítanak, hogy betörtek egy sárkeresztúri lakatlan házba, ahonnan több mint 150 000 forint értékben hoztak el különböző használati tárgyakat. A két férfi kihallgatása során elismerte a betörést.

duol.hu

Németh-Kész Mónika megyei rendőrségi szóvivő arról tájékoztatott hétfőn: a sárbogárdi rendőrök adatgyűjtést követően jutottak el tegnap késő este ahhoz a 39 éves férfihez, valamint nevelt lánya 29 éves élettársához, akiket összefüggésbe hoztak egy, a településen vasárnap este történt betöréssel.

A rendelkezésre álló adatok alapján ugyanis Sárkeresztúron, a Széchenyi utcában található egyik, jelenleg lakatlan ház udvarán talált vasárnap délután egy szekrényt az idősebbik férfi, majd hazavitte, felaprította, és eltüzelte. Arra számítva, hogy a házban benn is akad egy-két hasznosítható dolog, késő este már nevelt lánya barátjával tért vissza, aki addig az ingatlan előtt őrködött, míg ő benn keresgélt. Talált egy tv-t, amit kihozott, majd társával együtt haza is vitték. Mivel más is megtetszett neki a házban, még egyszer visszamentek közösen. Ekkor egy vaskályhát, valamint egy fűrészt és egy baltát hoztak el. Az összes lopási kár így több mint 150 000 forint, míg a rongálással kb. 30 000 forintos kárt okoztak a tulajdonosnak.

Sokáig azonban nem örülhettek a lopott tárgyaknak, mert még tegnap este rendőrök keresték fel őket, akik meg is találták náluk a közeli lakatlan házból eltulajdonított értékeket, amiket lefoglaltak. Így a lopási kár megtérült.

A két férfit a rendőrök előállították a Sárbogárdi Rendőrkapitányságra, ahol betöréses lopás elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki őket. Vallomásuk során elismerték a terhükre rótt bűncselekmény elkövetését. Ezt követően a nyomozók bűnügyi őrizetbe vették őket.

A Sárbogárdi Rendőrkapitányság az ellenük megindított büntetőeljárás során vizsgálja, hogy a páros összefüggésbe hozható-e más, hasonló jellegű bűncselekmény elkövetésével is.     

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!