Rendőrségi

2015.03.28. 14:13

Garázs, melléképület égett - Lakóépületeket veszélyesztetett a tűz a Temető utcában (frissítve)

Dunaújváros - Lakóházak álltak annak a három garázsnak a közelében, amelyek teljes egészében égtek Dunaújvárosban. A lakóépületeket is veszélyeztető tűz elfojtásán több település tűzoltói dolgoztak.

Szabó Szabolcs

A tűzoltókhoz szombaton délután háromnegyed kettőkor futott be a riasztás, hogy garázs, melléképület kapott lángra a Temető utcában.

- Arra lettünk figyelmesek, hogy a szomszédok csöngetnek, kiabálnak a kapunál, amikor kiléptem a házból már én is láttam, hogy baj van. Lángolt a garázs és fáskamra tetőszerkezete - mondta el lapunknak a helyszínen Adorján Zoltán, aki édesanyjával tartózkodott a lakóépületben.

A férfi észlelve a bajt gyorsan cselekedett, a garázs előtt álló autóval kiállt az utcára, majd kihozta az égő melléképületből az ott található két üres gázpalackot.

Fotók: Ady Géza

A 2-es kiemelt riasztási fokozatnak megfelelően dunaújvárosi és sárbogárdi tűzoltók érkeztek a helyszínre, a szakszerű beavatkozásnak köszönhetően 4 darab D-jelzésű sugárral negyedóra alatt megfékezték a lángokat, amelyek nem terjedtek tovább, így a közelben lévő lakóépületek nem kerültek veszélybe. A tűzeset során személyi sérülés nem történt.

A nagy füst miatt az oltás időtartamára a környező házakból kilenc embert menekítettek ki, akik mostanra már vissza is térhettek otthonukba.

A leégett garázsban egy benzines kanna is felrobbant, a tűz oka egyelőre ismeretlen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!