Rendőrségi

2016.03.31. 07:50

Batsányi utcai gyilkosság: P. Gábor többször megszúrta a 85 éves férfit (frissítve)

Dunaújváros – Tavaly március elején holtan találtak a lakásában egy 85 éves idős férfit a Batsányi utcában, akiről kiderült, hogy bűncselekmény áldozata lett. A rendőrség már másnap elfogta a feltételezett tetteseket, most pedig lezárták a velük szemben folytatott nyomozást.

Gallai Péter

Elsőként elevenítsük fel a történteket: 2015. március 9-én érkezett a bejelentés a rendőrségre arról, hogy a Batsányi utca 47. szám alatti társasház egyik lakásában holtan találtak egy idős férfit. A helyszíni szemle során az orvosszakértő megállapította, az illető bűncselekmény áldozata lett. Másnapi, helyszíni riportunk során megtudtuk, hogy a kora ellenére normál és fitt életet élő, egyedül lakó áldozatot rendszeresen látogatta fia, azonban előző nap nem jött. A szomszédoknak az tűnt fel, hogy lakása ajtajára ki volt tűzve a sikertelen gázóraleolvasásról szóló értesítés, holott az ilyen dolgokra mindig akkurátusan figyelt és várta a szolgáltató munkatársait. Bekopogtak hozzá, de mivel nem nyitott ajtót, ekkor értesítették hozzátartozóit. „Amint beléptem a lépcsőház ajtaján, vércseppeket láttam, ezek „elmentek” az ő ajtajáig. Azonban ebből semmi rosszra nem gondoltam, elvágta valaki a kezét, vagy eleredt az orra vére. Egyébként az ajtó elektromos, így a tettest valakinek be kellett engednie, vagy másképp jutott be. Elképzelésem sincs, mi lehetett az indíték, különösen, hogy az áldozat nem járt olyan helyre, például kocsmába, ahol megfigyelhették, vagy valaki szemet vetett volna értékeire. Kiment a telekre, ott elkapirgált, hazajött és ennyi” – nyilatkozta lapunknak az egyik szomszéd.

Fotó: Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság

A gyors és sikeres nyomozás eredményeként már a bűncselekmény másnapján azonosították és a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították az esettel összefüggésbe hozható  35 éves P. Gábort, 40 éves M. Ágostont és 35 éves M. Évát. A rendőrök mindhárom dunaújvárosi személyt gyanúsítottként hallgatták ki, bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásukra, amelyet a bíróság P. Gábor vonatkozásában rendelt el. Egyébként a nyomozás során az elkövetők beismerő vallomást tettek. A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtöki tájékoztatásából – amelyben beszámoltak az eljárás részleteiről – kiderült, hogy a rendelkezésre álló adatok szerint P. Gábor rendszeresen vásárolt pálinkát a sértettől, de nem fizetett és adósságot halmozott fel. A bűncselekmény elkövetésének napján az áldozat kérdőre vonta az elkövetőt a tartozás kiegyenlítésével kapcsolatban, ezért P. Gábor a nála lévő késsel többször megszúrta a sértettet, aki olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy lakásában életét vesztette.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói a napokban befejezték az ügyben P. Gáborral szemben emberölés bűntett, M. Ágostonnal szemben lopás vétség és bűnpártolás bűntett, míg M. Évával szemben bűnpártolás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást. Ezt követően a rendőrség az illetékes ügyészségen vádemelést javasolt a három személlyel szemben.

Elégették a ruhát, Dunába dobták a kést

A nyomozás során kiderült, miután P. Gábor elkövette a bűncselekményt, M. Ágoston és M. Éva nyújtott számára segítséget a bizonyítékok megsemmisítéséhez. A megalapozott gyanú szerint M. Ágoston visszament az elhunyt lakásába, ahonnan készpénzt és szeszes italt tulajdonított el. Ezt követően a bizonyítás meghiúsítása érdekében M. Ágoston – M. Éva jelenlétében – a Duna partján elégette azt a ruházatot, amelyet P. Gábor a bűncselekmény elkövetésekor viselt, valamint az emberöléshez használt kést és a gyanúsított által használt kerékpárt a folyóba dobta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!