Rendőrségi

2014.04.21. 14:49

Lőszerek robbanása nehezíti egy sülysápi családi ház oltást

Kigyulladt és teljes terjedelmében ég egy sülysápi családi ház.

Az ingatlanból egy hátizsáknyi lőszert hoztak ki a tűzoltók, a benn maradt lőszerek robbanása miatt egyelőre visszavonták a rajokat - tájékoztatta a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője hétfő délután az MTI-t.

Csámpai Attila elmondta, hogy a 150 négyzetméter alapterületű házból felcsapó lángok a kertben álló autót és a szomszédos ingatlant is veszélyeztetik.

Tűzoltók dolgoznak egy családi háznál Sülysápon 2014. április 21-én. A 150 négyzetméter alapterületű ház teljes terjedelmében égett, veszélyeztetve a szomszéd lakóépületeket is. A tűz oltását nehezítette, hogy az épületben lőszerek robbantak fel. Személyi sérülés nem történt, de az anyagi kár tetemes. (MTI Fotó: Lakatos Péter)


A nagykátai és a monori tűzoltók, illetve a helyi önkéntes tűzoltó egyesület tagjai a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával három sugárral kezdték meg az oltást, miután egy gázpalackot és egy hátizsáknyi lőszert hoztak ki a házból - közölte a szóvivő. 

Közlése szerint további nagy mennyiségű lőszer lehet az épületben, mert folyamatosak a robbanások. A statikus véleménye alapján életveszélyes a bentről való oltás, emiatt a tűzoltó rajokat egyelőre visszavonták, most kívülről próbálják megfékezni a lángokat.



Az oltást tovább nehezíti az égő házból kiáramló igen sűrű füst, ami arra utal, hogy a lőszeren kívül nagy mennyiségű festéket is tárolhatnak odabenn.


Egyelőre nem tudni, hogy tartózkodott-e bárki az ingatlanban - tette hozzá Csámpai Attila.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!