Rendőrségi

2014.11.14. 16:30

Mezőfalvi baleset: Cáfolják az ügyvéd tényként közölt információit

Dunaújváros – A halálos közlekedési balesettel kapcsolatban dr. Bordács István védő által tényként közölt információk a valóságnak nem felelnek meg – közölte a rendőrség.

Gallai Péter

Oldalunkon, is megjelent az a cikk, amelyben a Nagyvenyim és Mezőfalva között november elsején, három halálos áldozattal járó baleset okozásával gyanúsított férfi ügyvédje, dr. Bordács István úgy fogalmazott: a hatóság a helyszínen súlyos hibákat és mulasztásokat követett el az eljárás során, például nem hallgatott meg tanúkat sem.

A szerencsétlenül járt család a Mezőfalva felé tartó, szemből érkező helyi járatos busznak ütközött. Fotó: katasztrófavédelem

A rendőrség nem hibázott – reagált a cikkben elhangzottakra a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság. Mint fogalmaznak: a dr. Bordács István védő által a médiatartalom-szolgáltatóknak állított, tényként közölt információk a valóságnak nem felelnek meg.

A főkapitányság kommunikációs szolgálata az alábbiakat írta az ominózus cikkre:

– A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai az ide vonatkozó, a közlekedési balesetek és a közlekedés körében elkövetett bűncselekmények esetén követendő rendőri eljárás szabályairól szóló 60/2010. ORFK utasítást betartva teljes körültekintéssel végezték munkájukat a helyszíni szemle során, amelyen igazságügyi műszaki szakértő is jelen volt.

Kiemelték azt is, hogy a védő állításával ellentétben a rendőrök a helyszínen a korlátozott látási viszonyokat figyelembe véve mindenkit nyilatkoztattak, aki a balesetet észlelte, észlelhette, vagy arról egyéb információval rendelkezett. Ezt a helyszíni meghallgatás során rögzítették, miután az életmentéssel kapcsolatos feladatokat elvégezték.

Sz. Rolandot a rendőrök kettőnél több ember halálát okozó közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, mely során meghatalmazott védője jelenlétében vallomást tett és a gyanúsítás ellen panasszal nem élt. Dr. Bordács István 2014. november 5-én kelt indítványára az indítványában megnevezett tanút az ügyben 2014. november 6-án az eljáró Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályán kihallgatták. A rendőrség a közúti közlekedési balesettel kapcsolatban ezidáig adott hivatalos tájékoztatása minden esetben objektív és tényszerű volt – fogalmaznak közleményükben.

Mint ismert: november elsején este Nagyvenyim és Mezőfalva között helyi járatos autóbusszal ütközött egy személyautó, amelyben egy család három tagja, köztük egy várandós kismama, a helyszínen életét vesztette. A tragédiát egyedül egy kislány élte túl.

A rendőrség a baleset másnapján a 24 éves Sz. Rolandot gyanúsítottként hallgatta ki majd bűnügyi őrizetbe vette és kezdeményezte előzetes letartóztatását, amit a bíróság nem rendelt el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!