Rendőrségi

2016.10.10. 08:32

Mobiltelefonokat árult a neten, de csak a pénzt vágta zsebre

A dunaújvárosi rendőrök vádemelést javasolnak azzal a férfival szemben, aki néhány hónap leforgása alatt 28 sértettől csalt ki különböző pénzösszegeket.

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya csalás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást a jászladányi A. Pál ellen.

A 23 éves elkövető a nyomozás adatai szerint 2014 nyarától internetes oldalakon keresztül kínált mobiltelefonokat eladásra. A sértettek a gyanúsítottal történő egyeztetést követően a megadott bankszámlaszámra a telefonok ellenértékét átutalták, azonban a későbbiekben a telefonkészülékeket nem kapták meg és az elkövető az azokért kifizetett pénzt sem küldte vissza. A beszerzett adatok szerint a gyanúsított ezzel a módszerrel összesen 28 sértettet károsított meg.

Az elvégzett nyomozati cselekményeknek köszönhetően a nyomozók azonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható A. Pált, akit az eljárás során gyanúsítottként hallgattak ki.

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya az ügyben folytatott nyomozást befejezte, a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldte meg az illetékes ügyészségre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!