Rendőrségi

2015.10.08. 11:51

Négy ittas sofőrtől vették a jogosítványt 24 óra alatt Fejér megyében

A Fejér megyei rendőrök 24 óra alatt négy esetben intézkedtek ittas gépjárművezetővel szemben.

Még tartott csütörtökön a fokozott, komplex közlekedésrendészeti ellenőrzés a városban és környékén – és nem is hiába. Mellesleg, jegyezzük meg, hogy egész októberben az ország teljes területén fokozott közlekedési ellenőrzést rendez a rendőrség.

Nálunk (is) elsősorban az ittas vezetőket, a gyalogátkelőhelyek elsőbbségét megsértőket, a szabálytalan gyalogosokat és kerékpárosokat akarják kiszűrni a rendőrök.

A gyalogosok és a kerékpárosok közlekedésére is figyelnek

Akik aligha unatkoznak... Szerdán hajnaltól késő estig például négy ittas járművezetőt kapcsoltak le a megyében. Október 7-én, egészen korán reggel a székesfehérvári rendőrök állították meg egy német állampolgár autóját. Meg is szondáztatták az illetőt – és a műszer pozitív értéket mutatott.

Már délután Nagykarácsonyban ellenőrizték a forgalmat a rend őrei, és egy motorkerékpárost igazoltattak, amikor az illető lehelletén alkoholszagot éreztek. A szonda ez esetben is igazolta gyanújukat. Ugyanaznap, de már Előszállás belterületén egy tehergépkocsit állítottak meg a rendőrök, és annak sofőrjét is ellenőrizték, hogy fogyasztott-e alkoholt? Fogyasztott...

De még nem volt vége! Este a 6. számú főúton két személyautó ütközött össze. Szerencsére nagyobb baj nem történt – viszont az ellenőrzésnél az egyik vezető szondája elszíneződött.

Mind a négy, alkoholfogyasztással gyanúsított vezetőt előállították további mintavételre, jogosítványukat bevonták, és ellenük büntetőeljárást indítottak.

Tapasztalataink szerint az úttesten szabálytalanul átvágó gyalogosokat és a járdán kerékpározókat figyelték a rendőrök...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!