Rendőrségi

2017.04.09. 09:21

Közel a húsvét - több ittas vezetőt is igazoltattak a megyében

Az elmúlt 24 órában öt esetben intézkedtek ittas járművezetés miatt a rendőrök.

Etyeken, a Mester utca és Szabadföld utca kereszteződésében 2017. április 8-án késő este egy 39 éves budapesti lakost ellenőriztek a járőrök, aki személygépjárművével vett részt a közúti forgalomban úgy, hogy a vezetés megkezdése előtt alkoholt fogyasztott. A gépjármű vezetőjével szemben járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének gyanúja miatt indult eljárás a Bicskei Rendőrkapitányságon.

Az egyenruhások 2017. április 8-án Dunaújvárosban, az Aranyvölgyi úton is ellenőriztek egy-egy olyan járművezetőt, akikkel szemben a légalkoholmérő pozitív értéket mutatott. Az 58 és 62 éves helyi sofőröket további mintavételre előállították és a helyszínen bevonták a vezetői engedélyeiket.

Velencén, egy Nissan típusú személygépkocsival közlekedő helyi lakost igazoltattak a körzeti megbízottak 2017. április 8-án késő éjszaka. Az intézkedéskor felmerült a gyanú, hogy a 38 éves férfi alkohol fogyasztását követően ült volán mögé, és a vele szemben alkalmazott alkoholszonda is pozitív értéket mutatott. A gépkocsi sofőrjét a rendőrök előállították a Gárdonyi Rendőrkapitányságra, ahol járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének gyanúja miatt büntetőeljárás indult ellene.

Dinnyés külterületén ellenőriztek az egyenruhások 2017. április 8-án egy Opel típusú személyautót és az azt vezető 47 éves férfit. Az intézkedéskor a sofőrnél alkalmazott légalkoholmérő pozitív értéket jelzett, ezért a rendőrök a zichyújfalui sofőrt további mintavételre előállították, majd vezetői engedélyét is bevonták.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét, hogy a balesetek bekövetkezésének kockázata nagymértékben megnő, amennyiben a vezetés megkezdése előtt alkoholt fogyasztanak. Az ittas járművezetők nem csak saját magukat teszik ki veszélynek, hanem a közlekedés többi résztvevőjét is, ezért kérjük, hogy amennyiben alkoholt fogyasztottak, ne üljenek a volán mögé!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!