Rendőrségi

2014.04.14. 15:23

Elszállították a XI. kerületben talált robbanótestet

Nem sokkal este 8 óra előtt a tűzszerészek elszállították a XI. kerületi Köbölkút utcában talált robbanótestet, a korábban ideiglenesen kitelepített lakók visszatérhetnek otthonaikba - közölte a honvédság tűzszerészetének kommunikációs tisztje az MTI-vel hétfőn.

Várkonyi Melinda tájékoztatása szerint egy 203 milliméteres szovjet betonromboló gránátot találtak, amely kilőtt állapotban volt.

A honvédség tűzszerészei állnak a Budapest XI. kerületében, a Köbölkút utcában az Ádám Jenő Fenntartói Gyakorló Általános Iskola udvarán földmunkák közben talált robbanótest mellett 2014. április 14-én, amely egy 203 milliméteres szovjet betonromboló gránát kilőtt állapotban. MTI Fotó: Lakatos Péter

 

A gyújtószerkezetet a helyszínen szerelték ki, majd a gránáttal együtt a központi gyűjtőtelepre vitték, ahol később semmisítik meg azokat.
A beazonosítás és a gyújtószerkezet kiszerelésének idejére 23 lakásból 33 embert ideiglenesen ki kellett költöztetni, a zárás feloldásával ők visszatérhetnek otthonaikba.


MTI Fotó: Lakatos Péter


A gránátot az utcában lévő Ádám Jenő Fenntartói Gyakorló Általános Iskola udvarán találták földmunkák közben, az iskolát a terület zárása előtt már kiürítették.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!