Rendőrségi

2015.01.26. 12:45

Sonkát, bort és légpuskát is loptak a hétvégi házak betörői

Vádemelést javasolnak a dunaújvárosi nyomozók négy férfival szemben, akik Mezőfalva, Szőlő hegyen több hétvégi házba is betörtek, valamint egy segédmotoros kerékpárt is elloptak.

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya lopás bűntett és lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást S. Róbert 19 éves, P. L. Tamás 24 éves, K. Tibor 49 éves és R. Nándor 44 éves mezőfalvi lakosokkal szemben.

Az elkövetőket azzal gyanúsítják a rendőrök, hogy 2014 áprilisában Mezőfalva, Szőlőhegyen három hétvégi házba törtek be, ahonnan élőállatokat, tojást, sonkát, szódavizet, bort és szerszámgépeket tulajdonítottak el. A fentieken túl S. Róbert és P. L. Tamás egy segédmotoros kerékpár eltulajdonításával is megalapozottan gyanúsítható.

A körzeti megbízott és egyenruhás társai akkor érték tetten a négy tolvajt, amikor egy újabb hétvégi ház feltörését követően az ott zsákmányolt két zsák dióval és légpuskával akartak kereket oldani.

A széles körű nyomozás során a rendőrök azt is kiderítették, hogy R. Nándor veréssel fenyegette bűntársait, amennyiben azok nem kísérik el éjszakai portyáira. A férfinak ezért zsarolás bűntett elkövetése miatt is felelnie kellett.

Fotó: rendőrség

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a napokban befejezte a nyomozást az azóta is előzetes letartóztatásban lévő R. Nándor és szabadlábon védekező társai ellen és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldte meg az illetékes ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!