Rendőrségi

2015.10.08. 08:01

Térfigyelő kamera buktatta le a betörőt

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság lopás vétség kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást egy 25 éves ercsi lakossal szemben.

A dunaújvárosi rendőrök azzal gyanúsítanak egy férfit, hogy megpróbált betörni egy üzletbe, majd ezután egy intézmény mosdójából egy csapszifont is ellopott. A rendőrségre október 6-án délelőtt érkezett bejelentés arról, hogy ismeretlen tettes bement Dunaújvárosban, az Október 23-a téren található Kormányablak épületébe és az akadálymentesített mosdóból eltulajdonította a csap szifonját. A kiérkező rendőrök ellenőrizték a környéken található térfigyelő kamerák felvételeit és a helyszínen igazoltatták a cselekmény feltételezett elkövetőjét. A járőrök az ellopott szifont - amit a férfi a közelben lévő bokrok alá rejtett - megtalálták.

A térfigyelő kamerák további felvételei alapján megállapították a rendőrök, hogy ugyanez a férfi október 5-én este megkísérelte kifeszíteni egy Dunaújvárosban, a Dózsa György úton lévő üzlet kirakatát, azonban mivel a kirakatüveg berepedt felhagyott a cselekménnyel. A járőrök a férfit elfogták és a rendőrkapitányságra előállították, ahol a Kormányablaknál elkövetett cselekmény miatt szabálysértési eljárást, a Dózsa György úton elkövetettek miatt büntetőeljárást indítottak vele szemben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!