Rendőrségi

2015.07.04. 12:14

Vonat ütközött személyautóval Orosházán

Összeütközött a Mezőhegyesről Mezőtúrra tartó személyvonat egy személyautóval Orosházán, a Szentesi úti vasúti átjáróban szombaton, emiatt Orosháza és Kardoskút között pótlóbusz szállítja az utasokat. Az autó két utasát tűzoltók szabadították ki a roncsból.

A Mávinform közleményben úgy tájékoztatta az MTI-t, hogy az autó a jól működő fénysorompó tiltó jelzése ellenére hajtott a sínekre. A balesetben a vonat utasai közül senki sem sérült meg. A személyautót a vonat a vágányon kívülre lökte.

A Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője, Nagy Szilvia elmondta: a gépkocsiba két ember beszorult, őket a tűzoltók szabadították ki, majd átadták a mentőknek.

Összeroncsolódott személygépkocsi a Szentesi úti vasúti átjáróban, Orosházán 2015. július 4-én. Az autó a jól működő fénysorompó tiltó jelzése ellenére hajtott a sínekre, majd összeütközött a Mezőhegyesről Mezőtúrra tartó személyvonattal. Az autó két utasát tűzoltók szabadították ki a roncsból, egyikük állapota súlyos. A vonat utasai közül senki sem sérült meg. MTI Fotó: Donka Ferenc


A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense, Albert István tájékoztatása szerint az elsődleges információk alapján a személyautóban egy ember súlyosan, egy könnyebben sérült meg. 

A Mávinform közleménye szerint a helyszínelés ideje alatt - várhatóan fél három és három óra között - szünetel a vonatforgalom. Mezőhegyes és Mezőtúr között 10-20 perces késések előfordulhatnak. Az eredeti menetrend késő délután állhat helyre - írták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!