Röplabda

2015.03.25. 16:24

Dunaferr: a MAFC következik az 5-8. helyért

Dunaújváros - Lezárultak férfi röplabda NB I negyeddöntős párharcai. A Dunaferr Sportegyesület csapata a FINO Kaposvár elleni 3:0-ás összesített vereséget követően a MAFC-BME ellen játszhat tovább az 5-8. helyért.

Gróf András

A legjobb négy közé jutott együttesek a következő párosításban játszanak a fináléba kerülésért: FINO Kaposvár - Dági KSE, Gorter Kecskemét RC - VRC Kazincbarcika. Az 5-8. helyért tehát MAFC-BME - Dunaferr SE és Sümegi RE - Pénzügyőr SE párharcok lesznek.

A két nyert találkozóig tartó helyosztón az alapszakaszban jobb helyezést elért MAFC-BME gárdája lesz pályaelőnyben. Amennyiben szükség lesz a mindent eldöntő harmadik mérkőzésre, úgy azt ők játszhatják majd hazai környezetben. A páros csata győztese a bajnokság ötödik, míg a vesztes a hetedik hely megszerzéséért küzdhet majd tovább.

A dunaújvárosiak vezetőedzője, Tomanóczy Tibor szerint játékosai már túl tették magukat a Kaposvár elleni párharcon, és most már a MAFC-BME elleni párharcra készülnek. Igaz, előtte a junior válogatottnál is vár feladat az együttes tagjaira.

- A Kaposvár elleni utolsó meccs nem úgy alakult, ahogy szerettük volna. Különösen az utolsó szettben nyújtott teljesítmény bántott minket, de már a következő feladatra koncentrálunk. A MAFC-BME elleni párharc első mérkőzése április 11-én lesz a fővárosban, a másodikat pedig 15-én játsszuk hazai pályán. Amennyiben szükség lesz harmadik meccsre, azt újra idegenben kell lejátszanunk április 18-án. A Kaposvár elleni összecsapást követően azonnal megkezdtük a felkészülést, jelenleg egy kisebb alapozást végzünk a csapattal. A srácok elszántan dolgoznak, szeretnék feledtetni a negyeddöntőt. A felkészülésünket megszakítja majd a junior válogatott programja, hiszen egy meghívásos tornán vesz részt az utánpótlás együttes Olaszországban, ahová Zarka Péter szövetségi edző meghívott maga mellé, mint segítőt. Örülök ennek a lehetőségnek, hiszen így szemmel tudom tartani játékosainkat, akik közül Kalmár Ákos, Bohnicsek Szilveszter, Guzmics Richard, Tar Szabolcs, Kun Benedek és Kholmann Norbert került be a keretbe. Úgy gondolom, hogy ez ideális megoldás a csapatunk számára, hiszen így nem leszünk három hétig meccs nélkül.

Címkék#röplabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!