Röplabda

2015.09.24. 14:08

Röplabda: a mumus érkezik

Dunaújváros - Az NB I-es férfi röplabda bajnokság alapszakaszának második fordulójában is hazai pályán lép pályára a Dunaferr Sportegyesület csapata.

Gróf András

Az újvárosiak szombaton 16 órakor a MAFC-BME együttesét fogadják a Dunaújváros Sportcsarnokban. A múlt heti FINO Kaposvár elleni találkozón jól helytálltak Tomanóczy Tibor vezetőedző tanítványai, de a fővárosiak ellen már egyértelműen győzelemre játszanak.

- Nem mi voltunk a Kaposvár elleni találkozó esélyesei, de végül sikerült egy jó kis meccset játszanunk a televízió nyilvánossága előtt. Az első játszma megilletődött játékát követően felálltunk, és végig egyenrangú partnerei voltunk a címvédőnek. Ez erőt kell, hogy adjon a folytatáshoz. Miként az is, hogy a csereként pályára lépők plusz dolgot tudtak hozzátenni a játékhoz. A csapatom produkciójára jellemző, hogy a kaposváriaknak végig a pályán kellett tartaniuk a kezdő hatosukat. Talán a játékunk egyetlen negatívuma, hogy rutintalanságunk miatt sokat hibáztunk a végjátékokban. A szombati ellenfelünk örök mumus számunkra. Mindig szoros, igazi presztízscsatát hoz a két csapat összecsapása. Ezúttal is parázs hangulat várható a mérkőzésen. A fővárosi játékosok megpróbálják majd a rutinjukat érvényesíteni, bedobnak majd minden trükköt. Bízom azonban benne, hogy fejlődtünk annyit az elmúlt időszakban, ami elég lehet a győzelem megszerzéséhez. Az összeállításnál gondot jelent, hogy Kiss Marcell betegség miatt nem játszhat a szombati találkozón.

A MAFC-BME gárdája az alapszakasz első mérkőzésén 3:1-re kikapott a Kecskeméti RC együttesétől.

A Magyar Röplabda Szövetség Versenybizottsága a héten elkészítette a Magyar Kupa sorsolását. A Dunaferr SE gárdája a selejtezőben az ÓSSC csapatával mérkőzik. Továbbjutás esetén azonban a FINO Kaposvár következik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!