Röplabda

2014.04.04. 14:55

Dunaferr - MAFC: az 5. összecsapás dönt

Dunaújváros - Már többen elkönyvelték a MAFC-BME NB I-es bajnoki bronzérmét, de a Dunaferr Sportegyesület röplabdázói másképpen gondolkodtak.

Gróf András

A dunaújvárosiak liberója, Gebhardt Áron (12) nincs teljesen rendben, de azért játszani szeretne (Fotó: Ónodi Zoltán)

Az első osztályú bajnokság harmadik helyéért folytatott páros csatában 2-0-ás előnyre tettek szert a fővárosiak. Annakellenére sikerült ez nekik, hogy az alapszakaszban nyújtott jobb teljesítmény alapján az első mérkőzésen a dunaújvárosiak voltak a pályaválasztók. Már mindenki temette a fiatal újvárosi csapatot, akik a harmadik találkozón hazai pályán szépítettek, majd csütörtökön idegenben is nyerni tudtak, amivel kiegyenlítettek. Tehát az egyik fél három győzeméig tartó párharcban az ötödik mérkőzés dönt, amelyet vasárnap 16.30 órakor rendeznek a Dunaújváros Sportcsarnokban. A szakosztály tagjai várják a szurkolókat, hiszen szüksége van bíztatásra a fiatal dunaújvárosi együttesnek. Mivel ezen a találkozón biztosan eldől a harmadik helyezett szeménye, így az összecsapás után kiosztásra kerülnek majd a bronzérmek. Reméljük, a Dunaferr játékosainak nyakába akasztja majd a szövetség képviselője a medáliákat. Ehhez azonban mindenképpen szükség van egy hazai győzelemre, ami Tomanóczy Tibor vezetőedző szerint nem lesz egyszerű feladat.

- A párharc első két találkozója után leültünk beszélgetni a játékosokkal, hiszen mentális problémák is közrejátszottak a vereségekben. Úgy látszik, ez hasznosnak bizonyult, hiszen sikerült kiegyenlítenünk a bronzéremért folytatott küzdelmet. A harmadik és a negyedik mérkőzésen már egy harcos, küzdő Dunaferrt láthattunk a pályán, akik valóban akarják a bronzérmet. Lélektani előnybe kerültünk, de a vasárnapi találkozó teljesen más lesz, mint az eddigiek. Az a csapat fog nyerni, amelyik jobban tudja kezelni a tétet. Nem izgulja túl a meccset, és a stresszes helyzetekben jó döntéseket hoz majd. Várjuk a szurkolóinkat, hiszen ez a csapat az idei teljesítménye alapján mindenképpen megérdemli, hogy az utolsó találkozóját sokan megtekintsék. Felálltunk a padlóról, ami egy amatőr alapokon működő együttestől hatalmas bravúrnak számít. A gárdában zömében utánpótláskorú játékosok, illetve munka mellett röplabdázó játékosok szerepelnek. Úgy érzem, ezek a sportemberek bebizonyították, hogy lehet rájuk számítani. Az ötödik mérkőzés előtt természetesen vannak kisebb sérültjeink, de mindenki próbálja összedrótozni magát, hiszen a egy döntő találkozó következik. Még a közelmúltban műtéten átesett, majd újabb sérülést szenvedett Gebhardt Áron is a többiekkel készül, mert a pályán szeretne lenni. A MAFC elleni az első két találkozót követően sokat kellett forgatni a csapatot, de úgy néz ki, sikerült megtalálni a nyerő alakzatot. A bajnoki szezon előtt éremszerzést tűztük ki célul. Ahhoz, hogy ez teljesüljön, csupán egyetlen mérkőzést kell megnyernünk hazai környezetben. Semmiképpen sem szabad hagynunk, ha már idáig eljutottunk, hogy kiénelkeljék a sajtot a szánkból.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!