Röplabda

2015.02.22. 17:54

Három játszmában diadalmaskodott a Dág a Dunaferr ellen

Nem sikerült meglepetést okozni a Dunaferr Sportegyesület röplabdázóinak dágiak elleni első osztályú bajnoki összecsapáson.

Gróf András

Dági KSE – Dunaferr SE 3-0 (20, 16, 20)

Oszuska Miklós Sportcsarnok, 200 néző. Vezette: Szabó Péter, Kiss Zoltán.

Dunaferr: Hatvany Zs., Kun, Kholmann, Kalmár, Tar, Stevanovics, Gebhardt Á. (liberó). Csere: Sárik (liberó), Guzmics, Kiss, Szücs, Bohnicsek, Szabó P. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.

A találkozó esélyesének a házigazdák számítottak, de magabiztos győzelmükhöz kellett az is, hogy a dunaújvárosiak a nyitásokban és a fogadásában is sokat hibázzon. Az első szettben hamar előnyt szereztek a dágiak, amit sikerült megtartaniuk. A második játszmában a gyengén játszó vendégek kevés ellenállást tanúsítottak. A harmadik játékrészben az újvárosi fiatalok küzdöttek, s alaposan megnehezítették a hazaiak dolgát. Sokáig fej-fej mellett haladtak a csapatok, ám a hajrát a rutinosabb Dág bírta jobban.

A dági összecsapáson Kalmár Ákos (szemben), mint a csapat is hullámzó teljesítményt nyújtott. Fotó: Ady Géza

Tomanóczy Tibor: – Sajnos szombaton nem tudtuk felborítani a papírformát, aminek több összetevője is volt. Az első felvonásban rengeteg hibát vétettünk támadásban, ami meghatározta a játék képét. A második szettben igen nagy volt a káosz a pályán, a legegyszerűbb helyzeteket sem tudtuk megoldani, így ez a szett sima hazai győzelemmel végződött. Az utolsó játszmában viszont azt a játékot nyújtotta a csapat, amit az elejétől kezdve szerettem volna látni. Összeszedetten, bátran játszottunk, de ahogy az idén már többször, a rutin az ellenfelünket segítette a hajrában. Nem vagyok elkeseredve, ez volt a realitás, igyekszünk tanulni a mai összecsapásból is. Próbálunk a lehető legjobban felkészülni a közeljövő feladataira, hiszen négy igen fontos mérkőzés is vár ránk, amelyeken el kell követnünk mindent azért, hogy az alapszakasz végén bejussunk a legjobb nyolc együttese közé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!