Röplabda

2015.12.03. 18:30

A Sport Legyen a Tied program részeként félmilliós támogatást kapott a Dózsa iskola

Dunaújváros - A Sport Legyen a Tied! program részeként a Dózsa iskolában rendeztek röplabda bemutatót annak alkalmából, hogy az intézmény jelentős eszközfejlesztésben részesült.

Gallai Péter

Az ötszáz millió forintos programot az Emberi Erőforrások Minisztériumának Sportért Felelős Államtitkársága megbízásából a Magyar Diáksport Szövetség indította el a 7-14 éves korosztály számára. Ennek keretében az országban közel 1200 iskola részesül eszközfejlesztésben a tíz kiemelt sportágban. Ezek elősegítik az iskolai testmozgást, egyes sportágak szakszerű és aktív művelését. Az eszközöket az intézmények megkapják, így hosszú távon biztosíthatják tanulóik számára a sportolási lehetőséget.

Nagy sikere volt a közös játéknak is, amit a csütörtökön rendeztek az ünnepi esemény alkalmából

A Magyar Röplabda Szövetség segítségével Dunaújvárosban a Dózsa György Általános Iskola részesült közel félmillió forintos támogatásban, így labdákkal, mezekkel, bójákkal, eredményjelzővel, kültéri mobil eszközökkel, egyensúlyt fejlesztő létrával gazdagodnak. Azért ezt a sportágat választották, mert az intézményben közel százan röplabdáznak testnevelés órák keretében. Ezeket a Dunaferr SE röplabda együttesének vezetőedzője, Tomanóczy Tibor tartja a tanítók segítségével.

Csütörtökön Moravecz Attila, a KLIK tankerületi igazgatója, és Sztankovics László, az önkormányzat oktatási, ifjúsági, kulturális és sport bizottságának elnökének jelenlétében Németh Noémi, a Magyar Diáksport Szövetség közép-dunántúli régiójának irodavezetője adta át Tóth Györgyné igazgatónak a támogatásról szóló plakettet.

Ezt követően Szűcs Ákos edző és tanítványai ismertették a sportág történetét, majd a szabályismertető után közös bemelegítésre és játékra invitálták az iskola diákjait, aminek szó szerit zajos sikere volt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!