Röplabda

2015.04.12. 13:43

Lépéselőnyben a Dunaferr

A férfi röplabda NB I rájátszásában az 5-8. helyért játszik a Dunaferr Sportegyesület csapata. Az újvárosiak szombaton idegenben szereztek előnyt az egyik fél két győzelméig tartó párharcban.

Gróf András

MAFC-BME - Dunaferr SE 0:3 (-22, -20, -26)

BME Sportcsarnok, 100 néző. Vezette: Nagy Lajos, Csikós Zoltán.

Dunaferr SE: Hatvany Zs., Tar, Kholmann, Kalmár, Kun, Stefanovics, Gebhardt Á. (liberó). Csere: Guzmics, Bohnicsek, Szabó P., Sárik (liberó). Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.

Nem a dunaújvárosi fiatalok számítottak a párharc esélyeseinek, hiszen az alapszakaszban a fővárosiak magabiztosan szerezték meg az ötödik helyet, míg a Dunaferr csak az utolsó pillantban biztosította a helyét a legjobb nyolc között. Ráadásul idegenben kezdte a páros csatát, de ezúttal ez sem jelentett különösebb hátrányt.

Tomanóczy Tibor: - Alaposan megleptük ellenfelünket az első két játszma elején, és hamar többpontos előnyre sikerült szert tenni. Ugyan a házigazdák ezt követően rendre felzárkóztak, ám a folytatás a mi elképzelésünk szerint alakult. A harmadik játszma hatalmas csatát hozott, a melyben végig fej fej mellett haladtak a csapatok, ám a véghajrát ismét jobban bírtuk. Igyekszünk a lehető legjobban felkészülni a szerdai találkozóra is, amelyen természetesen nem lehet más célunk, mint a győzelem megszerzése.

A két együttes szerdán délután 17 órától ismét összecsap egymással. Amennyiben a Dunaújvárosi Sportcsarnokban is győztesen hagyja el a játékteret a dunaújvárosi együttes, úgy az ötödik helyért folytathatja a rájátszás küzdelmeit, míg egy esetleges fővárosi sikernél harmadik mérkőzés dönt a győztes csapatról.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!