Röplabda

2015.04.24. 14:59

Dunaferr: muszáj játszani

Dunaújváros - A Dunaferr Sportegyesület NB I-es röplabdázói vasárnap 16 órakor a Sümegi RE otthonában lépnek pályára, ahol a 7-8. helyért zajló páros csata első mérkőzését rendezik.

Gallai Péter

Mint köztudott a dunaújvárosiak azért nem játszhatnak előkelőbb helyezésért, mert a Magyar Röplabda Szövetség hivatalból indított vizsgálatot követően, jogosulatlan játék miatt megváltoztat a MAFC-BME_Dunaferr SE találkozó végeredményét. Elvették az újvárosiak megszerzett három pontját, amit a fővárosiak kaptak meg. A kialakult helyzetről a Dunaferr SE vezetőedzőjét, Tomanóczy Tibort kérdeztük.

- Véleményünk szerint játékosunknak érvényes sportorvosi engedélye volt, ezért megfellebbeztük a szövetség határozatát, amely szerintünk több pontban is kifogásolható. Ráadásul azt is jeleztük az illetékes bizottságnak, hogy a hazai MAFC-BME elleni találkozón az ellenfélben jogosulatlanul szerepelt egy játékos. Nem tudjuk, hogy döntés mikor várható az ügyben, ezért természetesen elutazunk a sümegiek elleni találkozóra, de nem tudhatjuk, hogy egy esetlegesen számunkra kedvező ítéletet követően miként alakulna a bajnokság további menete. Ráadásul nem csak a felnőtt csapatot érinti a büntetés, hiszen a juniorok eredményeit is törölték, akik ezek után csupán a 9-12. helyért folytahatják a bajnoki csatározást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!