Röplabda

2014.09.28. 15:45

NB I-es röplabda: Bravúr a bajnoki rajton

A 2014/2015.évi férfi NB I-es röplabda-bajnokság alapszakaszának nyitó mérkőzésén a PTE-PEAC Pécs gárdáját fogadta a Dunaferr Sportegyesület csapata. A hazaiak hullámzó teljesítményt nyújtva, megnyerték a találkozót

Gróf András

Dunaferr SE – PTE-PEAC Pécs 3:1 (-26, 16, 20, 21)
Dunaújváros Sportcsarnok, 100 néző. Vezette: Pőcze Attila, Ujházi Mónika.
Dunaferr SE: Kholmann, Tar, Kalmár, Hatvany Zs., Stefanovics, Gebhardt Á. (liberó). Csere: Szűcs, Guzmics. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.

Az első percek ismerkedését követően határozott támadójátékot nyújtott a Dunaferr, aminek köszönhetően a második technikai szünetben már négy ponttal is vezetett. Ekkor azonban jött egy érthetetlen rövidzárlat, és a pécsiek zsinórban hat pontot szereztek. Az újvárosiak nem adták olcsón a játszmát, de többszöri döntetlen után a vendégek szereztek vezetést. A folytatásra rendezte sorait a hazai együttes, és hamar jelentős előnyre tett szert. A játszma közepén ugyan szépítettek a vendégek, de nem tudták megakadályozni a magabiztos egyenlítést. Jól kezdte a harmadik szettet is a hazai gárda, de hamar „elszórta” a négypontos előnyét. A játszma hajrájában azonban ismét az újvárosiak akarata érvényesült. A negyedik felvonás jelentős részében a vendégek vezettek, de a dunaújvárosi fiatalok nem adták fel a küzdelmet, és fordítottak.

A Dunaferr nem várt bravúros győzelmet aratott a bajnoki rajton.

Tomanóczy Tibor: – Titkon reménykedtünk abban, hogy sikerül bravúrt elérnünk, ezért most rendkívül boldogok vagyunk. A csapat minden egyes tagja hozzátette a saját jó teljesítményét ehhez a sikerhez, amiért természetesen jár az őszinte gratuláció. Köszönjük lelkes szurkolóinknak is a támogatást, amit ez a fiatal csapat maximálisan megérdemel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!