Röplabda

2014.04.23. 18:10

Nehéz csoportban a válogatott - Szerbia, Szlovénia és Finnország az ellenfél

Dunaújváros - A Magyar Röplabda Szövetség és a Dunaferr Sportegyesület április 25. és 27. között közösen rendezi meg a férfi röplabda junior Európa-bajnoki selejtező torna egyik csoportját.

Gróf András

A sajtótájékoztatón Mátyás Gábor, a Dunaferr SE ügyvezető elnöke elmondta, örül annak, hogy Dunaújváros ismét egy nívós nemzetközi eseménynek adhat otthont. Bízik abban, hogy megfelelnek az elvárásoknak. Külön szurkol majd a keretben található öt dunaújvárosi játékosnak.

A Magyar Röplabda Szövetség elnöke, Poór Csaba megfelelő helytállást vár a válogatott csapattól.

- Az aktuális világranglistán a magyar válogatott a huszonnyolcadik helyezett. A csoportbeli ellenfeleink mindegyike előttünk áll a rangsorban. Ennek ellenére azt várom, hogy mind a három napon élvezetes, szoros mérkőzéseket játsszunk.

A felkészülésről és az torna esélyeiről a nemzeti együttes vezetőedzője, Tomanóczy Tibor beszélt, aki egyben a Dunaferr vezetőedzője is.

- Jó hangulatú három napban reménykedem. A közvetlen felkészülést három hete kezdtük Dunaújvárosban. Naponta hat órát edzettünk. Ausztriában megmérkőztünk a házigazdákkal, míg Dunaújvárosban kétszer is összemértük erőnket a cseh válogatottal. Az utóbbiak ellen egyszer sikerült is nyernünk. Ezeken a meccseken tapasztalt hibákat próbáljuk még az utolsó napokban kijavítani. Szeretnénk minél eredményesebben szerepelni. A négyes torna első helyezettje automatikusan bejut az Eb fináléjába, a másodikok és a két legjobb harmadik együttes további selejtezőn vívhatja majd ki a döntőbe kerülést.

A játékosok nevében Banai Máté nyilatkozott. A Dunaferr Sportegyesület játékosa elmondta, jó körülmények között készülhettek fel a selejtező tornára. Bár tisztában vannak az ellenfelek erejével, de bíznak az eredményes szereplésben.

A Dunaújváros Sportcsarnok nagy termében megrendezendő esemény pontos programja a következő.

Április 25. péntek: Szerbia - Magyarország (17.30 óra), Finnország - Szlovénia (19.30). Április 26. szombat: Magyarország - Szlovénia (17.30 óra), Szerbia - Finnország (19.30 óra). Április 27. vasárnap: Magyarország - Finnország (17.30 óra), Szlovénia - Szerbia (19.30 óra).



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!