Röplabda

2016.02.24. 18:59

Röplabda: kihirdették az Európa-bajnoki selejtezőre készülő keretet

Demeter György kihirdette a májusi Európa-bajnoki selejtezőre készülő bő keretét.

A felkészülés május 2-án kezdődik Székesfehérváron, a VOK-csarnokban, ahol majd az Alba Régia Gálát is megrendezik május 12 és 15. között a mieink mellett a svéd és az osztrák, illetve egy még nem ismert csapat részvételével.

Az Európa-bajnoki selejtező első körét május 20. és 22. között játsszák le. A mieink a házigazda Norvégia mellett Angliával és Izraellel mérik össze erejüket. A három csoport győztese, illetve a két legjobb második jut majd a szeptemberi második körbe.



A válogatott kerete

Feladók: Kaszap Tamás (Asnieres, Franciaország), Magyar Bálint (Fino Kaposvár), Tóth András (Stiinta Explorari, Románia), Török Roland (Kecskemét)

Ütők: Árva Milán (Vegyész RC Kazincbarcika), Bagics Balázs (Fino Kaposvár), Bozóki Bence (Fino Kaposvári), Dávid Csanád (Kecskemét), Farkas Péter (Kecskemét), Gergye Roland (Beauvais, Franciaország), Németh Szabolcs (Nancy, Franciaország)

Centerek: Banai Máté (Vegyész RC Kazincbarcika), Juhász Péter (Vegyész RC Kazincbarcika), Kovács Zoltán (Stiinta Explorari, Románia), Nagy József (Fino Kaposvár), Rása Alex (Fino Kaposvár), Szabó Alpár (Korson Veto, Finnország)

Átlók: Baróti Árpád (BR Volleys, Németország), Németh Ferenc (Fino Kaposvár), Pádár Krisztián (Noliko Maaseik, Belgium), Szabó Dávid (Vegyész RC Kazincbarcika)

Liberók: Deák Márk (Fino Kaposvár), Molnár Dávid (Bühl, Németország), Pápai Péter (Kecskemét)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!