Röplabda

2013.12.05. 15:40

Röplabdás támogatás - Elismerték az elmúlt időszak eredményeit

Dunaújváros - Jelentős esemény helyszíne volt csütörtökön a Dunaferr Sportegyesület tárgyalója, hiszen az újvárosi klub és a Magyar Röplabda Szövetség öt millió forintról szóló klubfejlesztési támogatást írt alá.

Gróf András

Az ünnepélyes aláírás előtt Dunaújváros Megyei Jogú Város Oktatási, Kulturális, Ifjúsági és Sportbizottságának elnöke, Sztankovics László elmondta, hogy a város érdeke lenne, hogy a röplabda újra régi fényében csillogna. Ennek érdekében segítséget ígért a röplabda akadémia működésében.

A röplabda szakosztály elnöke, Vass Zoltán megköszönte a Magyar Olimpia Bizottság és a Magyar Röplabda Szövetség támogatását, hiszen az önkormányzat terembérlettel kapcsolatos segítsége mellett ez egy újabb jelentős pillér a csapat életében. Ezek a lehetőségek már nem csak a talponmaradáshoz elegendőek, hanem magukban hordozzák az előrelépés lehetőségét.

Az újvárosi röplabda utánpótlását támogató Decathlon nevében Nagyváradi Dávid fejezte ki örömét, hogy egy ilyen sikeres szakosztályt támogathatnak.

Ezt követően a Magyar Röplabda Szövetség nem régen megválasztott elnöke, Poór Csaba röviden a vázolta a sportág előtt álló lehetőségeket.

– Magyarország Kormánya biztos alapokat kíván teremteni a röplabda fejlesztésére, az utánpótlás bázisának növelésére, a sportág népszerűsítésre. Ennek érdekében 329 millió forinttal támogatja a szövetséget, amelyből a szervezet 110 milliót a klubok fejlesztésére, 30 milliót pedig az utánpótlás nevelésre fordít. Jelen szerződés keretében a Dunaferr 5 millió forintot kap a 2013/2014-es bajnoki évre. A program célja, hogy az egyesületek hosszú távra tervezhessenek, ezért az állam hasonló szerepvállalása 2020-ig várható.

Az aláírást követően a Dunaferr SE elnöke, Mátyás Gábor kapott szót.

– Hatalmas mérföldkő ez a klub életében. Külön öröm, hogy a Dunaferr mind az öt szakosztálya bekerült a kiemelt sportágak közé. Az utóbbi évek hanyatlása után ez hatalmas előrelépést jelent.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!