Röplabda

2014.04.28. 19:20

A magyar válogatott játékát látva gratuláltak a külföldi szakemberek

Dunaújváros - A férfi junior röplabda Európa-bajnoki selejtező vasárnapi játéknapját a körbeveréseknek köszönhetően úgy kezdték a csapatok, hogy még mindenkinek volt esélye a továbbjutásra.

Gróf András

A magyar válogatott öt játszmában szenvedett vereséget a finnektől, de még ennek ellenére is további selejtezőt jelentő helyen végezhetett volna, ha a szerbek legyőzik Szlovéniát. Azonban ez a találkozó sem úgy alakult, ahogy szerettük volna.

Szlovénia - Szerbia

3:1 (18, -18, 19, 17)

Ez az eredmény azt jelentette, hogy a szlovének az élen végeztek, így automatikusan bejutottak az Európa-bajnokság fináléjába. Szerbiára mindenképpen, Finnország ra pedig valószínű, hogy pótselejtező vár.

A csoport végeredménye: 1. Szlovénia 5 pont (7-6), 2. Szerbia 5 pont (7-6), 3. Finnország 4 pont (7-8), 4. Magyarország 4 pont (6-7).

A magyar válogatott vezetőedzője, Tomanóczy Tibor még egy nappal a finnek elleni találkozó után is az események hatása alatt állt.

- A sorsolást követően, ha valaki borítékolta volna, hogy ezekkel a válogatottakkal ilyen szoros mérkőzéseket játszunk, azonnal elfogadtam volna. A torna befejezése után azonban keserű a szám íze, hiszen reális esélyünk volt akár az első hely megszerzésére is. Egy kisebb csodát hajthattunk volna végre. A finnek ellen talán a sorozat legjobb mérkőzését játszottuk. A negyedik játszmában 25-23-ra kaptunk ki. Ha azt a szettet megnyerjük, mi vagyunk a csoportelsők. Könnyebben túl tudnám tenni magam az eredményen, ha leütöttek volna minket a pályáról, de ilyen szoros vereség után még mindig rágom magam, hogy mit lehetett volna másképpen csinálni.

- Miként értékeli csapat teljesítményét?

- Az eredmények alapján elmondhatjuk, hogy a legkiegyensúlyozottabb csoportba kerültönk, ahol csupán nüanszok döntöttek a helyezésekről. Egyénileg kiemelkedett Pádár Krisztián, aki európai szinten is kiemelkedő teljesítményt nyújtott. A finnek elleni összecsapásra feljavult Blázsovics Péter, de elfogadhatót nyújtott Török Roland és Gebhardt Áron is. Nagyon rosszkor jött Gebhardt Norbert sérülése. Anélkül talán a szerbek elleni találkozó is másképpen alakult volna.

- Mi lesz ennek a korosztályos válogatottnak a sorsa a selejtezőt követően?

- A szövetség vezetői elmondták a torna után, hogy mindenképpen együtt szeretnénk tartani ezt a csapatot, és az előzetes tervek szerint beneveznék a következő korosztályos világbajnokságra.

- Úgy gondolom, a lebonyolítással elégedettek lehettek a küldöttségek...

- Köszönet a városnak, és a Dunaferr Sportegyesületnek, hogy lehetővé tették ennek a selejtezőnek a lebonyolítását. Rengeteg segítséget kaptunk a Decathlon sportáruháztól. Külön köszönet a rendezői stábnak, akik biztosították az esemény zökkenőmentes lebonyolítását.

- A közönség mindhárom mérkőzésen kitett magáért...

- A szurkolóink remek hangulatot teremtettek, sokat segítettek a csapatnak. Fájó pont, hogy nem tudtunk örömet szerezni nekik.

A magyar együttes legjobbja a csapatkapitány, Pádár Krisztián volt.

- Szerintem a rutin hiányzott ahhoz, hogy még jobb eredményt érjünk el, de a játékunkat látva így is sokan felkapták a fejüket. A külföldi szakemberek, játékosok közül is többen gratuláltak, nagyon meglepődtek, hogy ilyen színvonalon tudunk játszani. Számítottam arra, hogy jól megy majd a játék, de az egész csapattal teljes mértékben elégedett vagyok, mindenki kihozta magából a maximumot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!