SÉTA

2016.11.22. 18:05

Az álmok hídja... - Mértünk, vágtunk, csiszoltunk, ragasztottunk

Ahogy sokan, én is hallottam már a tésztahíd-építésről, de sose gondoltam, hogy belecsöppenek egy ilyen próbatételbe.

Három héttel ezelőtt, egy nagyon kedves tanárnőnk, Págerné Molnár Gabriella felvetette az ötletet, hogy induljunk el a Dunaújvárosi Egyetem által meghirdetett tésztahíd építő versenyen. Lelkesen vágtunk bele a feladatba, de akkor még nem tudtuk mire is vállalkoztunk. Persze nem csak a saját fejünk után mentünk, hanem a világbajnokság szabályait követtük, ahogy a versenykiírásban is írták. Alapos tervezés és ötletelés után elkészültek a tervek. Ezután jött csak a neheze, az építés.

A cikk szerzője, Illés Fanni és csapattársai büszkék az alkotásukra, az álmok hídjára Fotó: Amatőr felvétel

Tanárnőnk lelkes hozzájárulásával az alapanyagok beérkeztek az alkotóműhelyünkbe . Szorgalmas kis csapatunk serényen látott neki az előttünk álló feladat megvalósításának. Mértünk, vágtunk, csiszoltunk, ragasztottunk, és lassan, de nagyon lassan kezdett kialakulni a véglegeshez hasonlító forma. Először csak síkban, majd az idő előrehaladtával már térben is építkeztünk. Kezdett alakot ölteni az általunk megtervezett híd. Határidő előtt sikerült elkészülnünk, és sérülésmentessen a verseny helyszínére szállítanunk az álmok hídját .

A versenyt a Dunaújvárosi Egyetem A-épületében rendezték 2016. november 10-én 18 órától, 11 csapat részvételével. Minden csapat máshogy gondolkodott a saját hídja elkészítésével kapcsolatban. Eljött az este legnehezebb pontja, amikor a teherbírását tesztelték. Az álmok hídja majdnem 14 kiló terhelést bírt el, és sajnos összeroppant. De hát az a verseny lényege, hogy összetörjék az elkészített alkotásokat.

Büszkeséggel tölt el bennünket, hogy részt vehettünk ezen a megmérettetésen. Szeretnénk még egyszer megköszönni a támogatást és a türelmet Págerné Molnár Gabriellának és Tomasek Attilánénak.

Illés Fanni

Hild szakközépiskola

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!