SÉTA

2013.12.17. 18:10

Jó tanuló és jó sportoló

Iskolánk büszkeségei közül egy kiemelkedett idén. Örömmel értesültünk a harsány leányzó sikeréről...

Iskolánk büszkeségei közül ebben az évben Németh Kitti tizedik osztályos tanulónak sikerült elnyernie a megyei „Jó tanuló – jó sportoló”-díját. Üdvöskénk sok-sok éve erősíti a gumiasztalos lányok táborát, több helyi, megyei és országos eredményt tudhat a magáénak, sőt, korosztályának országos bajnoka is. Ám ahogy 2013. december 17-én a Fejér Megyei Kormányhivatal dísztermében rendezett díjátadó ünnepségen kiderült, e neves eredményét – tanulmányi sikerei mellett – rövid, de annál intenzívebb sárkányhajós pályafutásának köszönheti.

Németh Kitti kedden vette át a megyei elismerést (Fotó: Szulik Ákos)

„A gumiasztal egészen kicsi korom óta az életem része, már hozzám nőtt. A sárkányhajózást azonban csak tízévesen, dobosként kezdtem, ám egy évvel később már evező mögött ülhettem...” S hogy ez milyen jó döntés volt kiderült a 2013 júliusában Szegeden rendezett sárkányhajó világbajnokságon, ahol a magyar csapat Kitti erősítésével 30 nemzet közel 3000 versenyzőjét maguk mögé utasítva többször is felállhatott a dobogó mindhárom fokára, a legkülönbözőbb kategóriákban. – Ha a sport megy, akkor a tanulás is megy. Ha ez a két dolog összhangban van, akkor érzem igazán jól magam. Olyankor egyszerűen csak minden jó – mondja a harsány leányzó, aki kiemeli: – Nagyon boldog vagyok, hogy elnyertem ezt e kitűntetést. Nem is tudtam, hogy esélyes lehetek. Sokat köszönhetek az osztályfőnökömnek, Szulik Ákos tanár úrnak, aki átsegített a nehezebb időszakon, és nem engedte, hogy összeomoljak. Legnagyobb meglepetésemre ő is eljött az átadóra. Remélem, nagyon büszke rám.

Szűcs Fédra 11.
Pannon Oktatási Központ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!