SÉTA

2016.11.29. 16:35

Kázmér otthonra lelt

Dunaújváros - A minap beszélgettem az iskolánkban a büfés nénivel, és mint kiderült, nemrég fogadtak örökbe egy kutyust az állatmenhelyről.

Elmondása szerint nem bánták meg, Kázmér jól beilleszkedett a családba, okos, hálás kutyus. A 6-os úton találtak rá, mielőtt a menhelyre került. Kóborolva talán abban reménykedett, hogy valaki eljön majd érte, és hazaviszi őt egy új, szerető családba.

Sok állatot látunk gazdátlanul a városokban, falvakban. Honnan jönnek? Tőlünk, emberektől. Vannak, akik azt hiszik magukról, hogy majd nagyon jó gazdik lesznek. Amikor rájönnek, hogy még magukat sem tudják ellátni, vagy egyszerűen megunják a korábbi kedvencet, az utcára dobják.

Kázmér jól beilleszkedett a családba, okos, hálás kutyus
Fotó: Amatőr felvétel

De szegény kis jószágok nem tudnak magukról gondoskodni, és itt kezdődnek a bajok. Ha valaki nem fogadja be őket, akkor sajnos elpusztulnak. Az állatmenhely megoldás lehet, bár az én véleményem az, hogy ne is vállaljon állatot olyan ember, aki nem tud vele foglalkozni.

Dunaújváros környékén is létezik több állatmenhely, ahol gondoskodnak a kisállatokról. Kázmért az Első Magyar Állatjogi Alapítvány baracsi telephelyéről fogadták be. Ott vigyáznak az állatokra, nem akárkinek adják ki őket. Fontosnak tartják, hogy valóban jó helyre kerüljenek. Akinek szüksége van kisállatra, az bátran menjen el, és válogasson!

De nagyon fontos, hogy tudja: azért az állatért felelősséget kell vállalnia, utána nem hagyhatja magára, nem dobhatja ki az utcára.

Kázmér már otthonra talált

Srauf Dominika 10/3
Lorántffy középiskola

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!