SÉTA

2014.03.18. 16:00

Jól szerepeltek a pannonos diákok az országos döntőn

Tavaszodik, és bár a hormonok játéka csöppnyit megszédített bennünket, az élet nem állt meg: országos versenyeredmény színesítette a Pannon Oktatási Központ hétköznapjait.

Míg a tavalyi év végén Konics Daniella a Széchenyi István Gimnáziumban rendezett nemzetközi Ki mi tud? versenyen hozta el a legjobbnak járó első helyet, s Németh Kitti megyei Jó tanuló, jó sportoló díjat vehetett át, addig idén februárban kiderült: az ének és a sport mellett történelmi tehetségek is koptatják iskolánk padjait. A Rákóczi-szabadságharc 310 éves évfordulójának megünneplésére rendezett Cum deo pro Patria et Libertate elnevezésű országos történelem verseny első két fordulóján két diáktársunk is tovább jutott a döntőbe. Pedig nem volt egyszerű a feladatuk, hiszen a versenyre magyarországi és határon túli iskolák kilencedikes, tízedikes és tizenegyedikes diákjai egyaránt jelentkezhettek. S hogyan sikerült mindez nekünk? Enesey Diána, kilencedikes tanulónk a második, míg a tizedikes Pap Krisztián a nyolcadik helyen jutott az országos döntőbe, ahová a legjobban teljesítő tizenöt diákot hívták meg. Dia a második fordulóban egyedüliként hibátlanul teljesített, ezért külön dicséretet kapott. Felkészítő tanáruk Dukai László. A szóbeli döntő március 27-én lesz Budapesten.

Bécs Gréta 9.

Pannon Oktatási Központ

 

Címkék#séta

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!