SÉTA

2016.12.13. 17:37

Váratlan üzenetek

A nyakunkon a karácsony, mindenki lohol, hogy beszerezze a megfelelő ajándékokat, megvegye az összes hozzávalót a tökéletes menühöz.

De néha lassítani kellene, és észrevenni az élet apró örömeit. Örömöket, mint a kutyus után futó kisgyereket, az úton a nénit átkísérő fiatalembert, vagy éppen az apró és szívmelengető üzeneteket, ami mellett észrevétlenül eljárunk.

Így jártam én is hétfőn. Siettem korán reggel az első órámra, amikor éreztem, hogy valami más az iskola falain belül. Körbenéztem, és szeretet vett körül, idézetek formájában. Ez egy új dolog, olyan, ami még nem volt.

Körülnézve láttam, hogy a közelemben lévő társaim is érdeklődve olvassák a váratlan üzeneteket. Az idézetek a hétfő reggelt sokkal elviselhetőbbé tették, nem csak számomra, hanem ismerőseim és barátaim számára is. Kicsit közelebb hozták szívünkhöz a közelgő szeretet ünnepét. Nem hagyott nyugodni a dolog, hogy ki üzent nekünk. Első meglepetésemet leküzdve keresni kezdtem az üzenet forrását. Körbekérdeztem a folyosó, hogy látott-e valaki valamit, de senki nem tudott semmit.

Utam a tanári szobába vezetett ezután, ahol titokban megsúgták nekem, hogy Pintérné Szatmári Angéla tanárnő kedveskedett nekünk valóban szívhez szóló szavakkal.

A teljeség igénye nélkül had idézzek néhányat:

„Nagy dolgokat tenni nem tudunk, csak kicsiket, nagy szeretettel." /Teréz anya/

„Két ember között a legrövidebb út egy mosoly." /Vavyan Fable/

„Az élet arra való, hogy éljük, a szeretet arra való, hogy adjuk." /Szvámi Ráma/

Boldog vagyok, hogy ilyen tanáraink vannak, akik szebbé teszik a hétköznapjainkat.

Illés Fanni

Hild középiskola

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!