SÉTA

2015.05.05. 17:18

Véghajrában a lorántffys női szabók

Dunaújváros - A Lorántffy Zsuzsanna Szakközépiskola végzős női szabóinak kihívások egész sorában kellett megbirkózniuk az elmúlt időszakban.

A női szabóink balról jobbra: Székely Krisztina, Téglás Magdolna, Farkas Nóra, Bán Marianna, Gálosi Noémi és Dienes Enikő
Fotó: Lorántffy

Az utolsó megmérettetések előtt állnak a Dunaújvárosi Lorántffy Zsuzsanna Szakközépiskola, Szakiskola, Kollégium végzős női szabói. Mozgalmas, eseménydús éveket tudhatnak maguk mögött a lányok. Kihívások teljes sorában volt részük: saját részre és felkérésre ruha csodák készültek a kezük alatt, és igazi különlegességnek számít az a kutyaruha kollekció, amelyet ők alkottak a házi kedvenceknek. Az említettekkel még nincs vége az általuk felvonultatott mintadarab arzenálnak, ugyanis nyári gyakorlaton vegyész tanulóinknak köpenyeket készítettek, a tanműhely részére függönyöket varrtak. Kreativitásukat és szakmai tudásukat dicséri, hogy például molinóból táskákat és neszeszereket állítottak elő. Ősszel utazó divatbemutatókat szerveztek általános iskolák számára, ami nagy élmény volt azoknak a gyerekeknek, akik láthatták a kifutón felvonultatott ruhakölteményeket. Karácsony előtt pedig feladatrészt vállaltak női szabóink a betlehemi bábuk készítésében. Tavasszal az iskola gála műsorban divatbemutatóval szerepeltek két kutyus manöken bevonásával Két év hamar elröppent és máris itt állnak a lányok a KOMPLEX záró vizsgák küszöbén. Ennek apropójából készült el a csoportkép a manöken-bábok, a vizsga remekek és az alkotók részvételével. A vizsgák után pedig jöhet a nagybetűs ÉLET! Addig is a szaktanárok kitartást, eredményes vizsgafelkészülést és sikeres vizsgázást kívánnak a végzősöknek.

Lorántffy sétásai

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!