Sport

2013.02.09. 15:58

Tompán, fáradtan játszott a Csákvár, s ezt a Dunaújváros tökéletesen kihasználta

Felkészülési labdarúgó mérkőzésen az NB II-es Aqvital-Publo Csákvár az NB III-as Dunaújváros PASE csapatát fogadta, amely győztesen hagyta el a pályát.

Matók János

Aqvital-Publo Csákvár - Dunaújváros PASE 1-3 (1-2)

50 néző. Vezette: Dala (Makk, Tihanyi).Csákvár: Hegedűs - Ambrus, Hajdú, Burucz (Domonyi), Ódé (Domokos) - Molnár Cs., Domján (Imrik), Feik (Csordás), Lóránt (Burányi) - Vinícius (Tornyai), Bondarenko (Rigó). Vezetőedző: Bognár György.Dunaújváros: Milinte (Cseh) - Villám (Balogh), Csiszár, Farkas, Köntös - Szalay, Sitku, Böőr, Galambos - Goodslove, Kocsis G. Szakmai igazgató: Dobos Barna.

Mindössze két cserével érkeztek  a vendégek Csákvárra, miután a keret másik fele a megyei I. osztályban szereplő Velencével játszott. A hazai csapatban többen sérüléssel bajlódtak, így nem a megszokott kezdővel léptek pályára.

Ám az újvárosi csapatban több, NB I-es rutinnal rendelkező futballista (Milinte, Farkas, Böőr, Sitku, Szalay, Kocsis, Köntös) is játszott, s ez végül meghozta gyümölcsét.  Az első 20 percben a vendégek irányították a játékot, több helyzetük is volt, majd a 31. percben Sitku fejesével megszerezték a vezetést, 0-1. Ám alig 3 perc múlva Molnár Cs. szintén egy fejesgóllal kiegyenlített, 1-1. Nem sokáig örülhettek a hazaiak, hiszen a 39. percben Szalay 3 méterről pofozta a labdát a kapuba, 1-2. Aztán a 45. percben mindkét csapat megfogyatkozott. Történt, hogy Burucz szerelés közben megrúgta Goodslove-t, aki ezt zokon vette, s hátulról viszonozta a hazai játékos tettét, Dala játékvezető mindkettőjüket cserével kiállította. Tiltakozott is a csákvári kispad, s leginkább azért, mert előtte egy jogosnak tűnő hazai büntetőt lerántás miatt előbb befújt, majd visszavont az asszisztens jelzésére. Szóval a csere:  a vendégeknek már nem volt tartalékjuk, mert Villám megsérült, s az ő helyére állt be Balogh.

A gordiuszi csomót a sportszerűség vágta ketté: a csákváriak is 9 mezőnyjátékossal folytatták  szünet után. A 4. gól az 51. percben született, Böőr 4 méterről lőtte a labdát a kapuba, 1-3. További helyzetek mindkét kapu előtt voltak  például Böőr közeli lövésénél Hegedűs nagy bravúrral mentett, amíg Bondarenko több lehetőséget is elpuskázott , de több gól már nem született. - Az Újváros sokkal frissebben mozgott, jól is játszott. Mi fáradtak voltunk, de azt elvártam volna a játékosainktól, hogy fejben koncentráltabbak legyenek - mondta kissé dühösen Bognár György.- Próbáljuk a keretet folyamatosan erősíteni, remélem jó úton járunk. Sajnálom a kiállítást, de a meccs jó állomás volt mindkét csapatnak - vélekedett a meccsről Dobos Barna.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!