Sport

2013.05.02. 19:29

Nem sikerült a bravúr a DF hölgy pólósainak

A bajnoki elődöntő negyedik összecsapásán kikapott csütörtökön este a DF-MM női vízilabda-csapata a Szentes otthonában.

Gallai Péter

Miután kedden hazai medencében vereséget szenvedett a Dunaújvárosi Főiskola-Mex Motors együttese, ezért csütörtökön este mindenképpen nyernie kellett Mihók Attila gárdájának ahhoz, hogy az ötödik meccs döntse el a párharcot. A három sikerig tartó elődöntőben a Szentes 2-1-es vezetésnél fogadta ma nagy riválisát.

Hungerit Szentesi VK - DF-Mex Motors 14-6 (3-2, 4-2, 4-1, 3-1)

Szentes: Gundl - Hevesi 1, Miskolczi 3, Musgrove, Kotova 1,  Kövér-Kiss 4. Gémes 2. Csere: Győri 1, Magyar, Kádár 1. Rácz 1. Vezetőedző: Zaintleitner Krisztina.

DF-MM: Kasó - Menczinger 1, Gurisatti, Horváth 1, Ziegler 1, Poszkoli, Polák 2. Csere: Wyckoff (kapus), Ács, Tóth, Sinka, Szilágyi, Andresz 1. Vezetőedző: Mihók Attila.

Gól emberelőnyből: 63, illetve 52.

Gól ötméteresből: 22, illetve 20.

Menczinger Kata, a Dunaújvárosi Főiskola csapatkapitánya egy gólt lőtt a szentesi mérkőzésen. Jöhet a bronzmeccs

Az első negyedben 1-0-ás hazai vezetés után 1-2-re fordítottak Menczingerék, majd ismét a Szentes dobott két gólt. A következő felvonásban Kövér-Kiss és Rácz találatával már három góllal vezetett az ellenfél, de Polák és Andresz révén ismét szoros lett a meccs (5-4). A folytatásban egy emberelőnyös és egy büntetőből szerzett találatot könyvelhetett el a Zaintleitner-csapat, míg a másik oldalon ugyanezek a lehetőségek és a ziccerek is kihasználatlanul maradtak (7-4).

A harmadik nyolc percben sem változott a játék képe, a vendégek próbálkozásai nem jártak sikerrel, a fiatal csapat utolsó erőtartalékait is mozgósította, de nemhogy csökkent, tovább nőtt a különbség (11-5). A záró negyed már nem sok kérdést tartogatott, simán nyertek a hazaiak. A serdülő és ifista játékosokkal tűzdelt DF-MM végül 3-1-es összesítéssel maradt alul erősebb riválisával szemben a párharc során, azaz nem sikerült a dunaújvárosi lányoknak a bravúr.

A Vodafone OB I döntőjében a Szentes ellenfele az Eger lesz. A harmadik helyért pedig a Dunaújvárosi Főiskola és a BVSC mérkőzik meg. Előbbi párharc három, utóbbi két győzelemig tart.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!