Sport

2013.05.01. 18:21

Szentesen nyerniük kell ma

Elveszítette a vízilabda bajnoki elődöntő harmadik összecsapását a DF-MM csapata kedden este, így csütörtökön Szentesen győzniük kell, különben a rivális jut a bajnoki fináléba.

Gallai Péter

A három győzelemig tartó párharc 1-1-re állt a keddi meccs előtt, aki nyer, az nagy lépést tesz a párharc megnyerése felé. 

DF-Mex Motors_Szentes 
7-10 (0-2, 3-2, 1-1, 3-5)


DF: Kasó  Menczinger 1, Gurisatti 2, Horváth 1, Ziegler, Poszkoli 2, Polák 1. Csere: Ács, Szilágyi. Vezetőedző: Mihók Attila.Szentes: Gundl  Hevesi, Kádár, Musgorve, Kotova 2, Kövér-Kiss 1, Gémes 2. Csere: Miskolczi 2, Rácz, Győri 3. Vezetőedző: Zaintleitner Krisztina.Gól emberelőnyből: 11/2, illetve 9/2.Gól ötméteresből: 0/0, illetve 1/1. Rosszul kezdődött a meccs a hazaiaknak, hiszen 4-0-ra elhúzott a Szentes. Onnan fordult a játék képe, a főiskolások nagy rohammal egyenlítettek, 4-4. A vezetést azonban már nem sikerült átvenniük, nagy izgalmak közepette folytatódott a pörgős játék, és az óriási küzdelem.

Polák Zsófia (13), a Dunaújvárosi Főiskola játékosa egy gólt szerzett a Szentes elleni mérkôzésen (Fotó: Lázár Zsolt)

A zsúfolásig telt uszodában remek hangulatot produkáló szurkolók végig űzték és buzdították övéiket, de a mindössze két cserével játszó dunaújvárosi csapat elfáradt, s nem bírta a hajrát. Merész András szövetségi kapitány a helyszínen tekintette meg a meccset, ami után értékelt lapunknak: - Jó volt látni, hogy azok a játékosok, akik a fejemben ott vannak, mint felnőtt kerettagok, azok ezen a találkozón mindkét oldalon jól játszottak.

A neveket még nem mondanám, mert nem ildomos a végjáték közben ezeket elárulni. Az biztos: a szezonban ez volt magasan a legjobb találkozó, vetekedett a hétvégi BEK négyes döntő iramával. Óriási hullámzások voltak mindkét oldalon, szerintem az volt a döntő momentum, amikor a Dunaújváros egyenlített, majd  kihagyott egy előnyt, a Szentes viszont gólt szerzett. Telt ház, remek hangulat volt az uszodában, igazi  hírverés a vízilabdának. A párharc negyedik felvonása csütörtökön Szentesen lesz, s ha szükség lesz ötödikre, azt május 3-án pénteken 19.30-kor  rendezik Dunaújvárosban.  


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!