Sport

2014.03.05. 19:10

Stephan Lundh: nem nyerhetünk mindig

Sokan felkapták a fejüket, amikor a Dab.Docler jégkorongozóinak edzője Stephan Lundh a MOL Ligából való kiesés után a sportnapilapban olvashatták a No comment nyilatkozatát. Lundh-mester most cáfolja, hogy ő ilyet mondott volna a Brassó ellen hétfőn elvesztett meccs után.

Agárdy Csaba

A svéd Stephan Lundh, aki hazájában edzőként kétszeres bajnok, világbajnoki bronzérmes, az év edzője volt, az év legsportszerűbb edzője volt, a játékvezetők szavazatai alapján, értetlenül áll a Nemzeti Sportban megjelentek előtt.

- A mérkőzés után megbeszélést tartottunk a csapattal egy ilyen találkozó után, ez a legfontosabb, azt hiszem, ezt mindenki megérti. Ezt az illetékesek nem tudták, vagy nem akarták megvárni, ezért nem nyilatkoztam közvetlenül a mérkőzés után. Azt mindenesetre semmiképp nem mondtam, hogy no comment! Előző nap, a hosszabbításos vereségünk után is nyilatkoztam, és akik ismernek, tudják, hogy egyenes, őszinte ember vagyok, aki nem bújik ki a válaszadás alól. A három szezon alatt, amióta Magyarországon vagyok huszonnégy órán keresztül mindig elérhető voltam! Mióta lefújták a mérkőzést, semmilyen média nem kérdezett meg, mi a véleményem, vagy mit gondolok!

Stephan Lundh, az Acélbikák svéd edzője

A szakember ezúttal értékelte a hétfőn látottakat. - Természetesen nem ezt terveztük. A jégkorong egy olyan sport, amiben a gólok több mint kilencven százaléka a kapu előtti területről születik. Nagyon keményen és jól játszott a Brassó, s bár hatvan-hetven lövéssel több volt a mi oldalunkon a négy mérkőzésen, ez is kevés volt, ki tudtak minket szorítani arról a területről, amit az észak-amerikaiak serpenyőnek hívnak, mert az a hokiban a forró terület, ahol ütéseket kapsz, ahonnan lövések jönnek, ahol blokkolni kell és a többi. Minden valószínűség szerint sok kifogást találhatnánk, de sajnos a Brassó jobb csapat volt a rájátszásban, és főként erősebbek voltak a kapu előtti területen. A tőlünk telhető módon a legjobban felkészültünk, de sajnos ilyen a sport. A jégkorongozók is emberek, és bár nyilván azt szeretnénk, de nem nyerhetünk mindig. A Brassónak csak gratulálni tudok, mi pedig mostantól a Magyar Kupára készülünk, mert szeretnénk szépen zárni a szezont.

A MOL Liga hajrája szomorúra sikeredett, hiszen kevesen gondolták volna, hogy az Acélbikák nem jutnak döntőbe, sőt, sokan fogadni mertek volna arra, hogy sorozatban harmadszor is a DAB nyeri a MOL Ligát.

Azért nem kell teljesen elkeseredni, mivel a bronzérem azért csak megvan, és a magyar bajnoki cím is, hiszen a ligában legjobban szereplő magyar csapat egyben bajnok is. A bajnoki cím pedig azt is jelenti, hogy a Kontinentális Kupában ősszel Magyarországot a Dab.Docler képviseli.

A dunaújvárosiak OB I-et nyert csapatában szerepeltek: Azari Zsolt, Contois Andrew, Erdélyi Tamás, Galanisz Nikandrosz, Gröschl Tamás, Hegyi Ádám Zoltán, Hruby Gellért, Huba Peter, Hüffner Adrián, Jabornik Henrich, Kalnins Janis, Kiss Ákos, Kiss Tamás, Khomutov Ivan, Hurtaj Lubomir, Ladányi Balázs, Léránt René, Lindgren Victor, Magosi Erik, Nagy Richárd, Papp Viktor, Pavuk Attila, Peterdi Imre, Sevela Peter, Somogyi Balázs, Szabados Róbert, Szappanos Dávid, Szepessy Máté, Tőkési Lajos, Virág Tamás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!