Sport

2014.06.25. 19:05

Átadták a sportöltözőt Baracson

Folyamatos, tudatos fejlesztési ütemben épül, fejlődik Baracs, ahol most a labdarúgók örülhettek a rekord gyorsasággal felépült öltözőnek.

Szárszó Lajos

Nagy érdeklődés mellett adták át Baracson a labdarúgók részére felépített, közel 14 millió forintból elkészült szociális épületet, amelyben a vendég és a hazai öltöző és fürdő mellett a sportszertár is helyet kapott. A költségek egy része pályázaton nyert hétmillió forint, az egyesület saját TAO gyűjtése 1 millió 758 ezer forint, az önkormányzati támogatás 3.5 millió forint, míg a sportegyesület 253.804 forint összegzéséből valósult meg. Ahhoz, hogy egy 140 négyzetméteres épületet fel lehessen építeni, nagyon-nagyon sok társadalmi munka és felajánlás kellett még. Az átadó ünnepségen Varga Gábor országgyűlési képviselő úr a jelenlegi és a volt Fejér megyei kormánymegbízottak üdvözletét is tolmácsolta, majd kiemelte, hogy a kormányzat csak olyan településekre tud támogatást nyújtani, ahol látszik az, hogy ott a közösségi célokért tenni akaró emberek közössége él, akik a saját erejükkel, akár kétkezi munkájukkal is segítik a fejlődést.

Ennek jó példájaként említette meg Baracsot és az elkészült épületet. Várai Róbert, Baracs polgármestere beszédében arra is kitért, hogy minden beruházást, az építés kezdetétől egészen a befejezésig a lakosoknak türelemmel kell viselniük. Így kiemelte a megújuló Széchenyi utcában zajló óriási munkát, a csatorna beruházást és az átadásra került öltözőt is, amely példaértékű társadalmi összefogás segítségével készült el. A község első embere köszönetét fejezte ki mindenkinek, aki anyagilag, önkéntes munkájával, vagy erkölcsileg segítette az öltöző felépítését.

Fehérvári József megköszönte a munkát a sportöltöző ünnepélyes avatásán, mögötte Szárszó Lajos, Várai Róbert és Varga Gábor (Fotó: dr. Horváth Zsolt)

Fehérvári József, Baracs alpolgármestere, a sportegyesület elnöke, aki az egész beruházás fő motorja volt, név szerint köszönte meg azt a hatalmas munkát azoknak, akik részt vettek az építkezés megvalósításában.

Az ünnepélyes szalagátvágást követően a szép számú közönség és a sportolók birtokba vették az impozáns épületet. A rendezvény folytatásában jutalmazásra kerültek azok a baracsi labdarúgócsapatok, akik kiemelkedően teljesítettek a szezonban. A díjátadót az előzőekben említett vendégeken kívül a Magyar Labdarúgó Szövetség Fejér Megyei Igazgatója, Schneider Béla, valamint a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség titkára, Petrás Gábor is megtisztelte jelenlétével.

Díjazottak. A Baracs SE kispályás női labdarúgócsapata, akik megnyerték a DLSZ által kiírt kispályás labdarúgó-bajnokságot. A Baracs SE nagypályás női labdarúgócsapata, amely a harmadik helyen végzett az MLSZ által kiírt nagypályás labdarúgó-bajnokságban. A Baracs SE öregfiúk labdarúgócsapata, amely bajnoki címet nyert az MLSZ által kiírt Fejér megyei öregfiúk bajnokságban. A Baracs SE U14-es labdarúgócsapata, amely a bajnoki cím mellett számos, így nemzetközi kupasikert is arattak Fink Viktor edző irányításával A program hajnalig tartó utcabállal zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!