Sport

2014.09.07. 19:10

Szombathelyen dől el, Enikő indulhat-e a világbajnokságon

Dunaújváros - Egyre inkább beérik a Dunaferr SE tornaszakosztályának szakszerű munkája. Most újabb nagyszerű siker elé néz a dunaújvárosi női torna.

Jankó Árpád

Legalábbis nagyon reméljük, hogy ez bekövetkezhet. Augusztus 29-31. között zajlott a felnőtt egyéni országos bajnokság, ahol Horváth Enikő is indult három szeren. Ez egyben a világbajnokság kvalifikációs megmérettetése is volt. Ezt elég korán rendezték meg, mivel október közepén már megkezdődik Kínában a világbajnokság. Enikő az országoson hatodik lett, és ez azt jelenti, hogy bekerült a hetes csapatba. Egyelőre.

Horváth Enikő a gerendán az ob-n három szeren is rajthoz állt (Fotó: Ónodi Zoltán)

Ugyanis a jövő hét végén dől el minden. Szombathelyen rendezik meg a Grand Prix versenyt, és Enikőnek ott is bizonyítania kell. Tehát minden ettől a versenytől függ! Amiben nagyon bízhatunk, Enikő nagyszerű gerendagyakorlata. Az országos bajnokságon ezen a szeren harmadik helyen végzett. Ha Szombathelyen remekel a gerendán, akkor versenyzőként utazhat Kínába szeptember 22-én. Egyébként a csapat tartaléka lehet. Horváth Enikő tizenhat éves, tehát elsőéves felnőtt tornászként képviselheti a magyar sportágat a világbajnokságon. Hétfőn egyébként Tatára utazik egyhetes edzőtáborozásra. Két dunaújvárosi edzőjének lesz miért izgulnia.

Trenka János: - Enikő munkáját egy makacs sérülés hátráltatta hosszú ideig. Úgy döntöttünk, hogy csak három szeren versenyez: ugrásban, talajon és gerendán. Bátran mondhatom, hogy gerenda- és ugrás gyakorlata példaértékű a magyar női tornában. Tehát a szombathelyi viadalon a legfontosabb: a gerendagyakorlata tökéletes legyen. Joó Gabriella és én sem lehetek ott a tatai edzőtáborban az egyhetes felkészülésen, mert egyrészt itthon is sok a munka, másrészt pedig a szövetségi kapitány úgy döntött, hogy szokja meg Enikő az idegen edzőket, azokat, akik majd utaznak Kínába a csapattal. Az én véleményem szerint viszont nem okos dolog, hogy a felkészülés végén mások szóljanak bele a munkába, ezért egész hétre elkészítettem az edzéstervét. Ezzel utazik Tatára, s gyakorlatilag magától kell dolgoznia. Természetesen szombaton és vasárnap ott leszünk Szombathelyen. Nagyon szeretnénk, hogy a nagy álom teljesüljön.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!