Sport

2017.02.21. 21:05

Országos versenyen bizonyítottak ismét a baracsi íjászok

Baracs - Az országos bajnokságon két kategóriában is rajthoz álltak a baracsi húrfeszítők, amelyből az egyikben a dobogó két legmagasabb fokára is felállhattak.

Horváth László

A neves megmérettetés részleteiről Balogh Csaba egyesületi elnöktől kaptunk információt.

- Február 11-én Budapesten, a Hungexpo területén a Fegyver, Horgász, Vadász kiállítással és vásárral párhuzamosan rendezték a Történelmi Teremíjász Országos Bajnokságot. A verseny komolyságát jelezte, hogy csak érvényes versenyengedéllyel és sportorvosi engedéllyel lehetett kvalifikációt szerezni - emelte ki ismertetőjében Balogh Csaba.

A csütörtöktől vasárnapig tartó eseményeken az összes íjász szakág bemutatkozhatott, amelyek közül a történelmi íjászoknak rendezett ob-n a Baracsi Íjász Egyesület öt tagú csapattal képviseltette magát. Az izgalmas versenyeken huszonegy célt kellett leküzdeni, hét lőállásból. Egy lőállásból egy lőlapos, egy 3D-s állat és egy technikai cél teljesítését értékelték a pontozók. A versenyt nehezítette a nagyszámú nevezés miatti időkorlát, ami azt jelentette, hogy egy helyről a 3 célra - 9 vessző kilövésével - összesen 90 másodperc állt rendelkezésre.

Balogh Kristóf a 2016. december 6-i kínai verseny után, itthon Fotó: A szerző felvétele

Ez nagyon megnehezítette a dolgukat, mivel a megszokottnál gyorsabban kellett a vesszőt célra tartani és pontosan találni.

A verseny nagyságát jól érzékelteti, hogy a baracsiak kategóriájában 217-en álltak lővonalra. A végelszámolásnál modern anyagú történelmi íj kategóriában Terman Szilárd tizenharmadik, Baloghné Bitó Ildikó tizenötödik, Balogh Sándor a tizenkettedik helyezést érte el.

A természetes anyagú íj kategóriában Balogh Kristóf a dobogó legfelső fokára, Balogh Csaba pedig a második szintre léphetett - újságolta a híradás végén büszkeséggel az elért eredményeket Balogh Csaba, a baracsi íjászok vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!