Sport

2017.05.14. 17:45

Egy biztos: a szlovének már velünk vannak

DUNAÚJVÁROS A német-francia közös rendezésű Top Divíziós jégkorong-világbajnokság csoportmeccsei a hajrához érkeztek. Ami bizonyos Szlovénia kiesett.

Agárdy Csaba

Magyar szempontból azért fontos a vb, mert most tudjuk meg, hogy kik esnek ki a mieinkhez a divízió I/A-s világbajnokságba. A bent maradás szempontjából szombaton sorsdöntő meccset játszott Szlovénia és Fehéroroszország. A fehéroroszok talán nem várt magabiztos győzelmet arattak, 5-2-re nyertek úgy, hogy a második harmadban 4-0-ra verték déli szomszédunkat. Ebben a csoportban viszont nagyon kiélezett a küzdelem az első négybe kerülésért, ami azt jelenti, hogy az ott szereplő csapatok az egyenes kieséses rendszerbe kerülnek. Ezen az ágon a helyzetet bonyolította, hogy az addig veretlen Kanada 3-2-re kikapott Svájctól. A csoportban hat csapat esélyes még arra, hogy ott legyen a kieséses folytatásban. Ne számolgassunk, de Kanada, Svájc, Finnország, Norvégia és Francaiország izgulhat.

A fehérorosz Lisovets ünnepli góljukat a szlovének elleni, 5-2-re megnyert mérkőzésen. Utóbbiak kiestek Fotó: iihfworlds2017.com

A másik csoportban egyszerűbb a kép: Oroszország, az Egyesült Államok és Svédország gyakorlatilag páholyban van, a lettek és a németek küzdhetnek meg a negyedik helyért. A kieső helyen ezen az ágon Olaszország áll. Nagyon bonyolult matematikai számítások alapján minimális esélyük van az olaszoknak a bennmaradásra, de a logika szerint ők is kiesnek. Egy ponttal utolsók, előttük a négypontos szlovákok állnak, de ők megverték az olaszokat, és ez mellettük dönt. Ami még lényeges: a héten döntenek arról, hogy Magyarország rendezheti-e a jövő évi divízió I/A-s vb-t.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!