Sport

2015.06.26. 14:14

A Dunaújváros Gorillaz csapatának a Budapest Cowbells 2 gárdáját kell legyőznie a fináléért

Dunaújváros - Negyedik döntőjére készül a Dunaújváros Gorillaz amerikaifutball-csapata. Az odavezető úton pedig a Cowbells gárdáját kell legyőzni ma délután.

Szabó Szabolcs

Annyit már előzetesen rögzíthetünk, hogy a Dunaújváros Gorillaz biztosan ott lesz, a július 11-én esedékes fővárosi döntőben, csak az a kérdés: milyen minőségben. A divízió I-es kiírás fináléját ugyanis a Gorillák rendezik majd, arról pedig, hogy a gyepen is lesznek-e újvárosiak, a ma délután 15 órakor kezdődő elődöntő dönt.

Bachrathy Kornél, a Gorillák játékosa, egyben a klub egyik vezetője így foglalta össze a csapat előtt álló kihívásokat lapunknak:

- Az eredmények úgy hozták, hogy szombaton azt a Budapest Cowbells 2-t fogadjuk, amely egyedüliként győzte le csapatunkat az alapszakaszban. Az 1-4. párosításnál mindig a hazai csapat a favorit, de korántsem számíthatunk könnyű mérkőzésre. A Kolompok B" csapata ugyanis kiváló játékosanyaggal rendelkezik, és bizonyosan nagyon készülnek az elődöntőre. Mellettünk szól a nagyobb rutin, de a szűk keret számos problémát okozott már eddig is a szezon során. Minden jel arra utal, hogy azonos erők küzdelmében, nagyon szoros összecsapáson a kevesebbet hibázó csapat nyerhet. A Cowbells beszedett néhány nagyobb arányú vereséget, és a rájátszásba jutást is csak a negyedik negyed vége felé vívta ki utolsó mérkőzésén. Mindezek ellenére rendkívül kellemetlen védelmet játszó csapatról beszélhetünk, amelynek támadósora erős passzjátékon alapul. A sok fiatalt pedig kellő számú rutinos játékos is kiegészíti, feladják hát a leckét mindenkinek - mondta el Bachrathy Kornél, aki ezúttal is nagyon számít a hűséges Gorilla-drukkerek biztatására.

A Dunaújvárosi Gorillaz valamilyen minőségben ott lesz a bajnoki döntőben. Fotó: Ady Géza

A sorsdöntő mérkőzésre nagyon készül a hazai gárda: ezúttal is lesz játszósarok a gyerekeknek, a meccs taktikai elemeinek megfejtésében pedig szakértő kommentátor segíti majd. Az utóbbi derbikhez hasonlóan a Hírlap mai lapszámával ingyenes a belépő a találkozóra, amely 15 órakor kezdődik a sportcsarnok melletti műfüvön.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!