Sport

2017.01.16. 19:20

A bajnokságban továbbra is mumus a DAB-nak az Újpest

Dunaújváros - Egy héten belül másodszor csapott össze az Acélbikák csapata az UTE-val. Múlt héten a Magyar Kupában, hétfőn pedig a MOL Liga bajnoki sorozatában találkozott a két együttes.

Kovács Anita

UTE - Dunaújvárosi Acélbikák 4-1 (1-0, 3-1, 0-0)

Újpesti Jégcsarnok, 350 néző. Vezette: Kincses, Németh, Pálkövi, Váczi.

UTE: Sila - Huba, Kiss D., Benk (2), Frolik 2, Ropret 1 (1) - Gröschl (1), Hegyi Á. (1), Csanyi, Nemes 1, Tóth - Kovács, Nagy, Dósa, Pápa, Szalma - Pokornyi, Virág T., Dömötör, Turbucz. Edző: Szilassy Zoltán.

DAB: Duschek - Hudec, Ölander, Azari, Cseter (1), Dansereau - Hruby, Ladygin, Becze 1, Török, Kaskov - Hüffner, Lencsés, Odnoga, Nagy, Tanka - Németh, Léránt, Borbás. Edző: Heikki Mälkiä.

Odnoga Mátyás, a DAB fiatal tehetsége mindent megtett a győzelemért, de ezúttal ez is kevés volt Fotó: Ady Géza

Nem is olyan régen - pontosabban múlt héten - csapott össze az Újpest és a Dunaújvárosi Acélbikák csapata, amikor is Magyar Kupa meccsen a piros-fehérek bizonyultak jobbnak. Az 5-2-es dunaújvárosi győzelemmel zárult meccs bizakodásra adhatott okot a tegnapi mérkőzés előtt, bár a tényekhez az is hozzátartozik, hogy MOL Ligában eleddig nem sikerült diadalmaskodniuk Azariéknak. Csupán egyszer sikerült pontot rabolni a fővárosiaktól, amikor csak hosszabbításos győzelmet jegyezhettek hazai pályán az újpestiek.

A rendkívül hullámzó teljesítményt nyújtó dunaújvárosi védelmet megerősítendő nemrég a cseh Extraliga-győztes, tízszeres szlovák válogatott Stanislav Hudecet igazolta a DAB. Ennek az erősítésnek tegnap nem sok látszatja volt, hiszen már az első harmadban játszi könnyedséggel jutottak Duschek kapujához a hazaiak. Az egygólos UTE-vezetéssel záruló első harmad után, a másodikban jött a feketeleves: a 33. percben már négy góllal vezettek a lilák (4-0). A szépítés Becze Tihamérnak volt köszönhető még a harmad lefújása előtt, aki Silába lőtt lepattanó korongját értékesítette.

Jócskán össze kellett szedniük magukat az Acélbikáknak az utolsó játékrészre, hogy legalább csöppnyi esélyük maradjon a pontszerzésre. Ezzel nem is volt gond, hiszen az addig fásultan játszó DAB rákapcsolt, igyekezett helyzeteket kialakítani, és gyakorlatilag minden lehetséges szögből gólt lőni. Mondhatjuk: ez nem az Acélbikák napja volt. A próbálkozásokat ugyanis nem koronázta gól, így 4-1-es UTE-győzelemmel ért véget a találkozó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!