Sport

2017.08.20. 18:15

A bronzmérkőzést megnyerte a Kohász!

DUNAÚJVÁROS Miután a pénteki csoportmeccsek után a második helyen végzett a Dunaújvárosi Kohász női kézilabda-együttese, így a szombati helyosztók során a harmadik helyért a Vác volt a mieink ellenfele.

Gallai Péter

A Budaörs (23-23) és a Zvezda Zvenyigorod (22-18) elleni pénteki csoportmeccs után összesítésben egy gólon múlt, hogy a DKKA nem a döntőben, hanem a harmadik helyért vívott mérkőzésen volt érdekelt a szombati helyosztók során.

DKKA - Váci NKSE

28-25 (11-12)

DKKA: Tomasevics - Klujber 7, Szekerczés 8, Dombi 1, Szalai 4, Micijevic 2, Kazai 2. Csere: Csapó (kapus), Cifra, Monori 3, Molnár 1, Grosch, Nick, Takács D. Vezetőedző: György László.

A Vác góllövői: Kovács 6, Souza 4, Jovetic 3, Diószegi 3, Lakatos 2, Helembai 2, Barján 1, Szamoránsky 1, Hornyák 1, Radosavljevic 1, Szondi 1.

Kezeket fel – a váci védelem bizony nem fukarkodott a kemény megmozdulásokkal Fotó: Zsedrovits Enikő

Hullámzó játékkal, sok ziccert kihagyva, de végül hazai siker született.

György László vezetőedző röviden így értékelt: - A három hét végi mérkőzésünk közül talán most játszottunk a legösszeszedettebben, támadásban és védekezésben is egyaránt sikerült előrébb lépnünk, ez volt most a legfontosabb. Hasznos tornát játszottunk, de hétfőtől már dolgozunk tovább.

A Kohász Kupát végül a dán Viborg nyerte meg, miután hatalmas küzdelemben, az utolsó másodpercekben szerzett góllal 25-24-re legyőzte a Budaörsöt. Az ötödik helyet az orosz Zvezda Zvenyigorod ellen hétméteresekkel győztes Debrecen szerezte meg.

A vasárnapi kupaátadó után kihirdették a torna egyéni díjazottjait is, a játékvezetők, továbbá az edzők szavazatai alapján. E szerint a legjobb kapus címet a dunaújvárosi Katarina Tomasevics vehette át. A legjobb játékosnak a Debrecenben kézilabdázó Lotte Grigelt választották. A gólkirálynőnek járó elismerést pedig megosztva kapta a D. Kohászt erősítő Szekerczés Luca és Line Haugsted (Viborg HK), akik egyaránt 17 gólt szereztek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!