Sport

2015.03.29. 17:44

A búcsú sem lett szép - A Dab.Docler csak negyedik lett a kupában

Szombaton délután a jégkorong Magyar Kupa bronzmeccsén a Dab.Docler csalódást okozó játékkal 3-0-ra kikapott a Debrecentől. A kupagyőztes a Miskolci Jegesmedvék lett.

Agárdy Csaba

Dab.Docler – Debreceni HK 0-3 (0-2, 0-1, 0-0)
Székesfehérvár, 400 néző. Vezette: Haszonits Miklós, Varjú Árpád – Somos Balázs, Ozsváth Ádám.
Dab.Docler: Sevela (Hajek) – Pozsgai, Hüffner, Galanisz, Azari, Szepessy – Martine, Hruby, Croteau, Somogyi, Pavuk – Nagy Richárd, Mestyán, Szappanos, Gröschl, Peterdi – Dörök, Eskelinen, Kovács V., Magosi, Léránt Vezetőedző: Spisák Róbert.
Debreceni HK: Borodin – Csíki, Vincze, Ladányi, Hári, Berta – Sadikov, Wéber, Dancsfalvi, Vaszjunyin, Sijka – Prakab, Tőkési, Könczei, Okos, Odnoga – Kaskov. Vezetőedző: Jevgenyij Muhin.

Pénteken lapzártánk után a Fehérvár AV19 7-1-re legyőzte a debrecenieket, így eldőlt, hogy a DAB-nak a hajdúságiakkal kell megmérkőzniük a kupa bronzérméért. (Egyébként a Volán győzelme nem volt olyan sima, mint az eredmény mutatja, hiszen a második harmad után csak 2-1-re vezettek a székesfehérváriak, és négy gólukat is emberelőnyben szerezték.)

Gröschl Tamás csapatkapitány átveszi a magyar bajnokságban szerzett ezüstérmet a Kovács Zoltántól, a Magyar Jégkorong Szövetség főtitkárától. Idén más babér nem termett... Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu)

A dunaújvárosiak a Miskolc ellen 6-3-as vereség után elkeseredettek voltak, a csapat válogatott hátvédje, Pozsgai Tamás elgondolkodtató mondatokat nyilatkozott a jégkorongblognak: – „Át kell még gondolni, hogy mi volt ma a gond, de az biztos, hogy nem mindenki tett meg mindent, hogy ma győztesen hagyjuk el a pályát. Nem tudom, hogy ennek mi volt az oka. Lehet, hogy rég játszottunk ilyen téttel bíró meccset, vagy csak egyszerűen formán kívül vagyunk. Sajnos így alakult, de a bronz az még meglehet. Most le kell kicsit higgadni, el kell felejteni ezt a meccset, és holnap újult erővel, tiszta fejjel a legjobb szezonbefejezést kell produkálnunk.”

Spisák Róbert pedig a szombati mérkőzés előtt azt ecsetelte, hogy keveset voltak a játékosok az ellenfél harmadában, és a helyzetkihasználással is baj volt. Ezen mindenképpen javítani kell a csapatának.

A mérkőzés előtt az Acélbikák átvehették a magyar bajnoki ezüstérmet, és az együttes hívei abban reménykedtek, hogy a játékosok teljesítménye javul, és a meccs végén jöhet a kupa bronzérem.

Ha cinikusak akarunk lenni, akkor azt mondhatjuk, hogy a DAB jobban kezdte szombaton a mérkőzést, mint pénteken. Akkor a harmincnegyedik másodpercben szerzett vezetést a Miskolc, most a Debrecennek egy perc ötvenkét másodpercre volt szüksége. Sajnos támadásban egész meccsen gyenge volt a DAB, erőtlenül, ötlet nélkül játszott. Tíz percnek kellett eltelni ahhoz, hogy Somogyi, illetve Galanisz előtt gólszerzési lehetőség adódjon. A Debrecen eközben okosan, egyszerűen jégkorongozott. Sajnos hátul is voltak gondok a dunaújvárosiak játékával, időnként elaludt a védelem, így ilyen helyzetben negyvenkét másodperccel a harmad vége előtt, újabb gólt lőttek a hajdúságiak.

A második harmadra a DAB kapujában Sevelát Hajek váltotta. A játékképe nem változott, az Acélbikák támadtak többet, de igazán nagy helyzetet emberelőnyben sem tudtak kialakítani. A legnagyobb baj az volt, hogy iparosokat lehetett látni a dunaújvárosi csapatban, talán ez csak Galaniszra nem volt érvényes, akitől több szép alakítást láthattunk. Nincs mese a Dab.Doclerből hiányzott a tűz. Lehet, hogy ennek az az oka, hogy bizonytalanná vált a főszponzor Docler kilépésével a csapat jövője. De a lényeg: tegnap is gyenge teljesítményt nyújtottak az Acélbikák, mindent elmond az, hogy egy gólt sem szerzett a csapat.

Ezzel a mérkőzéssel véget ért a dunaújvárosiak számára szezon, és hogy mit hoz a jövő, talán csak a Jóisten tudja.

Az utolsó elvesztett mérkőzés után, a Magyar Kupa bronzérmeinek kiosztásakor Pozsgai Tamás és Nathan Martine arca is árulkodó

Az esti mérkőzésen azután a Magyar Kupáért a Fehérvár AV19 és a Miskolci Jegesmedvék csapott össze. Meglepetésre, de teljesen megérdemelten, a borsodiak nyertek. A Macik a 2-2-es végeredmény után hosszabbításban szerezték meg a győzelmet, és történetük során először került hozzájuk a kupa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!