Sport

2016.02.07. 20:35

A BVSC ellen semmi nem jött össze a vízilabdázóknak

Dunaújváros – Rossz napot és játékot mutatva, sima vereséget szenvedett szombaton a női vízilabda bajnokság idei első meccsén a Dunaújváros csapata. Ezzel eldőlt: az alapszakasz második helyét már nem szerezhetik meg a lányok.

Gallai Péter

Európa-bajnokok tekintetében egyenlő volt az állás a két klub között a meccs előtt, azonban a kezdésre kiderült, négy helyett csak három belgrádi aranylányt láthatnak majd a szurkolók, ugyanis a hazaiak első számú kapusa, Kasó Orsolya megbetegedett. Így ő nem, de csapattársa, Garda Krisztina , valamint a BVSC oldalán Tóth Ildikó és Illés Anna átvehette az újvárosi klub ajándékát, ugyanis külön köszöntötték a győztes válogatott tagjait.

DUE-Maarsk Graphics – BVSC Zugló 5–10 (2-4, 0-2, 0-3, 3-1)

Dunaújváros: Lekrinszki – Szilágyi, Menczinger 1, Gurisatti 1, Horváth 1, Garda, Somhegyi 1. Csere: Sajben, Brezovszki, Ziegler 1, Vályi V., Mchunu, Vályi F. Vezetőedző: Mihók Attila. BVSC: Horváth – Illés 3, Kisteleki D. 3, Takács 1, Sikter, Leimeter 1, Gyöngyössy 1. Cs.: Doroszlai, Farkas, Tamás 1, Kele, Varga, Máté. Vezetőedző: Petrovics Mátyás.


Az örömteli percek hamar szertefoszlottak, a BVSC alaposan bekezdett (0-3), ugyan Menczinger és Ziegler révén sikerült felzárkózni, de ez csak pillanatnyi fellángolás volt, ugyanis amire senki nem számított, ezt követően két negyeden át gólképtelen maradt a hazai csapat. Sokszor helyzeteket sem tudtak kialakítani a vendégek kapuja előtt. Így az utolsó felvonásra 2-9-es BVSC vezetéssel fordultak a gárdák, amelyben Takácsék már visszavettek a fordulatból, míg a hazaiak igyekeztek minél szorosabbá tenni a végeredményt. Mihók Attila a meccs után lapunknak elmondta, egyáltalán nem erre számított, de az eredmény teljesen reális, sőt, még nagyobb is lehetett volna a különbség.

– Azt hiszem fejben nem jól álltunk ehhez a mérkőzéshez, a játékosok azt gondolták, alaphelyzetből sanszos nekünk a meccs. Azonban a BVSC rendkívül erős ellenfél, fizikálisan és gyorsaságban is, ennél sokkal nagyobb energiabefektetés kell még ahhoz is, hogy egy faultot összehozzunk, nemhogy esélyünk legyen ellenük. Sajnos rossz lóra ültünk, minden egyes döntő párharcban, minden pozíciószerzésben alulmaradtunk. Egyszerűen nem voltunk partnerek, mintha ifikkel álltunk volna ki a felnőttekkel szemben. A csapat legközelebb szerdán Egerben játszik bajnokit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!