Sport

2015.11.19. 20:43

A célok nem változtak - Két rájátszásért küzdő csapat találkozik

Dunaújváros – A DAB jégkorongcsapata november 20-án a MOL Ligában 18.15 órai kezdettel a Ferencvárost fogadja.

Agárdy Csaba

Mindkét csapat szeretne bejutni a rájátszásba, vagyis legalább a hatodik helyen végezni az alapszakaszban. (Egyébként mindkét csapatnak erre van a legnagyobb esélye.)

A mérkőzés előtt a DAB a hetedik a húsz mérkőzésen szerzett huszonkét pontjával, a Ferencváros a nyolcadik a huszonkét mérkőzésen begyűjtött huszonegy pontjával. A rájátszást jelentő hatodik helyet a Csíkszereda foglalja el, huszonkét találkozó után huszonnégy pont szerepel a neve mellett.

A találkozó előtt egy kicsit értékeltük az Acélbikák eddigi teljesítményét ifjabb Azari Zsolt csapatkapitánnyal: – Céljaink nem változtak menet közben, továbbra is a rájátszásba szeretnénk jutni. A mai mérkőzés nagyon fontos, mivel a Ferencváros célja hasonló a miénkhez. Belülről nézve fejlődik a csapat. De azt is figyelembe kell venni, hogy több játékosunk is fiatal, tapasztalatlan, többen munka mellett edzenek. Arról se feledkezzünk el, hogy a heti három mérkőzés mellett szinte nincs idő edzeni, speciális dolgokat nem tudunk gyakorolni, egyéni képzésre sincs idő, pedig ez lenne a legfontosabb a fiatalok számára.

Ennyi mérkőzés mellett csak regenerálódásra jut idő. A válogatott csatár még elmondta, hogy a várakozások felett teljesítenek, de evés közben jön meg az étvágy. Ezért reális dolognak tartja, hogy bejutnak a rájátszásba. A fiatalok, akik eddig nem játszottak felnőtt bajnokságban, kezdik megszokni az iramot. Azari „Zsoci” arra külön felhívta a figyelmet, hogy az első hét mérkőzésen két pontot szerzett a csapat, míg utána tizenhárom meccsen húszat.

Lee Gilbert, a gárda edzője így várja a találkozót: – Sorsdöntő mérkőzés lesz a számunkra, hiszen egy közvetlen riválisunk érkezik hozzánk. Az eddigi meccseink nem sikerültek túl jól a zöld-fehérek ellen, de semmiképpen sem szabad a múlttal foglalkoznunk. Kis lépésekben haladunk, és igyekszünk apró dolgokon csiszolni hétről-hétre, napról-napra. Az egyik kardinális pont továbbra is az, hogy egy mérkőzésen az első másodperctől az utolsóig teljes odafigyeléssel, maximális koncentrációval játsszon az egész csapat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!