Sport

2016.09.05. 17:20

Camila Micijevic két évvel ezelőtt húzta fel először a horvát válogatott mezét

Dunaújváros - Bár a Dunaújvárosi Kézilabda Akadémia alakulása idején kijelentették: magyar fiatalokat kívánnak nevelni, s nem idegenlégiósokat szeretnének alkalmazni, ebben a bajnokságban mégis egy külföldi kézilabdázó is felhúzza magára a Kohász mezét.

Jankó Árpád

Egy éves szerződést kötött vele az egyesület. Szemenyei István ügyvezető indoklásként elmondta, hogy jelenleg a magyar mezőnyből képtelenség átlövőt igazolni.

- Camila Micijevic leigazolása nem jelenti azt, hogy elveinket feladtuk. Továbbra is a magyar tehetségeket keressük és neveljük fel a felnőtt csapat számára - mondta az ügyvezető igazgató.

Camila Micijevic alkatánál, fizikai erejénél fogva védekezésben-támadásban is nagyon nehéz ellenfél lesz a bajnoki mérkőzéseken Fotó: Ady Géza

Camila horvát származású. Mostárben született, huszonegy éves, 196 centiméter magas, rendkívül jó fizikai jellemzőkkel rendelkező kézilabdázó. - Radulovics Bojana és Zdravko Zovko keresett meg az ajánlatukkal, és bizony ezen nagyon meglepődtem. A Zamet Rijekában játszottam, de 2014 óta tagja vagyok a horvát válogatottnak is. A magasságom miatt gólerős vagyok, és a védekezésben is aktívan kiveszem a részemet. Tudom, hogy balátlövő poszton több játékos is szóba jöhet az összeállításnál, tehát meg kell harcolni majd a szereplés lehetőségéért, és így is lesz.

- Ezek szerint a leigazolása előtt semmit sem tudott a Kohászról?

- Ezt nem mondanám. A horvát válogatottban voltak olyanok, akik tájékoztattak engem a dunaújvárosi csapatról. Pozitív véleményeket kaptam, s tudom, hogy a Kohász szívesen szerepeltet fiatal játékosokat.

- Több hete már új csapatában gyakorol. Milyenek az eddigi dunaújvárosi benyomásai?

- Jól érzem magam a Kohászban. Tetszik, ahogy a csapat kézilabdázik. Ebben a stílusban én is megtalálom majd a helyemet. Ezért igen szorgalmasan dolgozom.

- Hogy bírja?

- Hát nagyon kemény az alapozás. Rengeteg a munka. Amit rögtön az elején tapasztaltam, a Kohászban sokkal gyorsabb a játék, mint a horvát csapatomban volt. Tudomásul kell venni, hogy gondolkodásban és a játékban is gyorsítani kell. Jól haladok a felkészülésben. Szeretnék hasznára lenni a Kohásznak. Nemsokára Mostárból jön a családom látogatóba. Előttük is jól kell kézilabdáznom.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!