Sport

2017.05.22. 19:35

A csantavéri gyerekek élménydús napjai

DUNAÚJVÁROS A vajdasági, csantavéri U9 -es korosztályos labdarúgócsapat Holló Róbert sportvezető kíséretében péntekről vasárnapig tett látogatást a DPASE klubjánál.

DH

 

Az első napon minitornát szerveztek a gyerekeknek a műfüves sporttelepen négy csapat részvételével. A körmérkőzéses lebonyolítás után az első helyet a Csantavér I-es számú csapata szerezte meg Dunaújváros I és Csantavér II előtt, a negyedik a Dunaújváros II lett. Az eredményhirdetésen a DPASE képviseletében Andriska Gábor, Dobos László, valamint Petrás Gábor egy-egy kupát adott át a legjobbaknak, valamint minden gyerek csokoládét kapott az egyesülettől. Természetesen egyéni díjakat is kiosztották az első három csapat játékosai között, akinek tehetségét díjazták. Végül Paceka Krisztián (Csantavér), Angyal Ádám (Csantavér) és Fábián Virág (Dunaújváros) kapta az elismerést.

A vajdasági gyerekek ellátogattak a felcsúti Puskás stadionhoz is Fotó: Amatőr

Szombaton reggel már a Duna-parton tartottak erőnléti edzést a csantavéri fiúk, majd az uszodában folytatták az edzésmunkát. Délután a gyerekek a Dunaújváros PASE - Szentlőrinc bajnoki mérkőzésen vettek részt, ahol a mérkőzés előtt a hazai öltözőben kívántak sok sikert játékosainknak. A mérkőzés előtt Holló Róbert, a Csantavér utánpótlás korosztály vezetője és Dobos Barna, klubunk vezetője beszélgettek a szakmai munkáról és a következő találkozásról. A mérkőzést végigszurkolta a vajdasági csapat és így segítették a 7-0-ás győzelemhez a hazai csapatot.

Vasárnap a felcsúti Puskás Akadémia múzeumát és a Puskás stadiont járták körbe a vendégek, ahol láthatták és hallhatták: kitartással, szorgalommal hová lehet eljutni és milyen címeket elérni, mint például Puskás Ferenc. A csantavéri gyerekek a nap végére ugyan elfáradtak, de tele élménnyel és álmokkal indultak haza, hogy talán ők is egyszer pályára léphetnek a nagyok között. A gyerekek elszállásolásában a Rudas kollégium nyújtott támogatást, az étkezésben pedig Sztankovics László önkormányzati képviselő és Grábics Gábor nyújtott nagy segítséget.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!