Sport

2016.12.07. 19:10

Baracs: Helyük van ebben az osztályban

Baracs - Remekül teljesített a 2016/2017. évi Viszló Trans megyei első osztályú labdarúgó-bajnokság őszi idényében az újonc Baracs együttese.

Gróf András

A baracsiak az elmúlt félévben tizennyolc pontot gyűjtöttek, amivel a tizenegyedik helyen zárták a szezont. Tizenöt mérkőzésből ötöt megnyertek, háromszor játszottak döntetlent, és hétszer szenvedtek vereséget. A gárda legeredményesebb játékosa Nagy Dominik volt, aki hat alkalommal talált az ellenfelek hálójába. Az együttes félévi teljesítményét Éliás Zsolt vezetőedző értékelte.

A kék mezes Balogh Dávid minden meccsen pályára lépett Fotó: Zsedrovits Enikő

- A nyáron nagyon későn dőlt el, hogy végül is a megyei első osztályban indulhatunk. Kevés idő maradt az új helyzetben a játékoskeret kialakítására. Az induláskor mindenki a kieső jelöltként könyvelt el minket, amire alaposan rácáfoltunk, és bizonyítottuk, hogy helyünk van a megyei első osztályban. Az élcsapatok ellen sikerült néhány meglepő eredményt elérnünk, ami annak köszönhető, hogy kissé lenéztek minket. Ráadásul a kisméretű hazai pálya is nekünk kedvezett. Volt egy hullámvölgyünk, amikor zsinórban három mérkőzést is elveszítettünk a Velence, a Tordas és az Aba-Sárvíz ellen. Utána azonban kiegyenesedtünk, és két fontos győzelmet arattunk a Pátka és a Sárbogárd ellen, aminek eredményeként nyugodtan telelhetünk. Minden játékosnak voltak jobb és rosszabb meccsei, de a közösség erejét mutatja ez az eredmény. Ezen a szinten parádés volt az edzéslátogatottság, sokat dolgoztak a srácok ezért az eredményért. Meg kell említenem, hogy az egész szezonban rengeteget segített a csapat felkészítésében Gyalus Zoltán edző kollégám. Senkit nem küldünk el, de a tavaszi folytatásra minden csapatrészre ráférne az erősítés. Az új átigazolási szabályok miatt azonban ez igen nehéz lesz. Nagyon jó a kapcsolat a Dunaújváros PASE vezetésével, így elképzelhető, hogy tőlük kapunk majd fiatal játékosokat. Január második hetében kezdjük a felkészülést, heti három-négy edzéssel. Beneveztünk a téli műfüves bajnokság küzdelmeibe, ami jó felkészülést biztosít majd a tavaszi folytatásra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!