Sport

2014.02.26. 12:40

A dunaújvárosiak készek a pénteki bajnoki rajtra

A Dunaújvárosi PASE NB II-es labdarúgócsapata pénteken megkezdi szereplését a bajnokság tavaszi szezonjában. Az első találkozó rögtön rangadó lesz, hiszen a listavezető Nyíregyháza látogat a második helyezett DPASE-hoz.

Gróf András

A bajnoki rajt kapcsán tartott sajtótájékoztatóval egybekötött szurkolói ankétot a csapat. Sztanó Miklós, ügyvezető elmondta, hogy a belépők árai nem változtak,a felnőtt bérletek 3500, a nyugdíjas és diák bérletek 1900 forintba kerülnek. Újdonság az, hogy az iskolák csoportosan ez minimum tíz gyereket jelent tanári felügyelettel ingyen tekinthetik meg a mérkőzéseket, ha előre bejelentkeznek.

Dobos Barna szakmai igazgató azt emelte ki, hogy jól sikerült a felkészülésük. - Az időjárás kegyes volt hozzánk. Annak ellenére, hogy pályagondjaink vannak, jó körülmények között tudtunk készülni. A legfőbb feladatunk az volt, hogy a bajnoki szünetben hozzánk került játékosokat beépítsük a csapatba. Az őszi szezon előtt a célunk újonc csapatként, a bentmaradás kiharcolása volt. A második helyen állunk, azt hiszem, ezt a célunkat teljesítettük. Szeretnénk, megőrizni a második helyünket, ami azt is jelentené, hogy feljutunk az első osztályba.

Hingyi László önkormányzati képviselő azt emelte ki, hogy három év alatt egy NB II-ből kiesett csapatot az NB I kapujába vezette az új vezetés. Az eredmény mellett fontos az is, hogy márciusban elkészül a műfüves pályánk és az, hogy egyre több gyerek futballozik nálunk, Az utánpótlásunk háromszáz fiatalt foglalkoztat, és sokan jönnek hozzánk más településekről is, mert jó Dunaújvárosban futballozni.

Böőr Zoltán, csapatkapitány arra a szurkolói kérdésre, hogy a pénteki rangadó mennyire sorsdöntő, elmondta: Úgy érzem, egyáltalán nem sorsdöntő, hiszen utána még van tizenhárom mérkőzés. Az biztos, hogy csúcsrangadó lesz, mert a bajnokság első és második helyezettje méri össze az erejét. Csapatunk egységes, bizonyította már, hogy van szíve. Jó eséllyel várhatjuk a mérkőzést.

Szavaihoz csatlakozott Dobos Barna, aki elmondta, szerinte kilenc győzelemre van szükség ahhoz, hogy a második helyüket megtartsák.

- Végül is mindegy, hol szerezzük meg ezt a kilenc győzelmet, de persze jó lenne az elsőt a Nyíregyháza ellen begyűjteni.

Tehát az NB II-es labdarúgó-bajnokság rangadóval indul. A Dunaújváros Nyíregyháza mérkőzés pénteken 14.30 órakor kezdődik a Dunaújváros Stadionban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!