Sport

2016.11.03. 21:01

A D. Kohásztól a Rácalmásig

Dunaújváros - Az alacsonyabb osztályban játszó kézilabdacsapataink közül a Dunaújvárosi Kohász női junior és ifjúsági gárdája már pénteken a felnőttekkel egy napon lejátszotta a bajnoki fordulót.

Jankó Árpád

A Kohász juniorjai a Váctól 23-20-ra kaptak ki, míg az ifjúságiak a Vác otthonában 34-14-re győzedelmeskedtek. Az ifisták edzője, Vártok Ákos várta a jó eredményt, mert a Kohász sokkal jobb gárda a vácinál.

- Már a mérkőzés elején gyors gólokkal végződtek a támadásaink. Mindenki kapott lehetőséget a játékra, és mindenki élt is ezzel. Hat mérkőzésből hatot nyertünk, és a második helyen állunk a tabellán. A nagyon jó teljesítményt Takács Cecilia, Müller Kamilla, Mihály Petra és a két kapus Vártok Ramóna és Martinov Lili nyújtották.

Az NB I B-s női bajnokságban a DKKA 31-28-ra győzött a Rinyament ellen, a juniorok csoportjában pedig 38-16-ra nyert a D. Kohász.

Az NB II-es női bajnokságban a Duna-Pent csapata itthon kapott ki 21-19-re a Vecsés együttesétől, és a dunaújvárosiak juniorjai is vereséget szenvedtek az erős vecsési gárdától 33-26-ra. A férfiak NB II-es együttesének, a DAC-nak sem volt sikeres a legutóbbi forduló a dunaújvárosi gyökerekkel rendelkező Kolics János csapatával, Kalocsával szemben. Az ellenfél 27-23-ra nyert. A junioroknál a DAC győzött 32-21-re.

A dunaújvárosi-kalocsai Kolics János győztes csapatot dirigált   Fotó: Zsedrovits Enikő

Csermák Gábor, a DAC edzője mondta: - Természetesen nyerni akartunk, de támadásainkkal akadtak gondjaink. Lassan, körülményesen sok ziccert kihagyva támadtunk. A 23 dobott gól kevés volt. A Kalocsa ellen kiemelkedett Nagy Balázs kapus, Gergely Bence, Horváth Dániel, Virág Roland.

Megyei bajnokság. DAC (női) - Martonvásár 30-31. Férfi: Rácalmás - Sárbogárd 27-24.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!