Sport

2016.12.16. 20:10

A DAB írta meg a krimi végét - Tizennégy találat esett a rendes játékidőben

Debrecen - Pénteken este újabb idegenbeli meccs várt a Dunaújvárosi Acélbikákra a MOL Ligában, a DAB Debrecenben hosszabbítás után tudott nyerni.

Gallai Péter

A szezonban eddig kétszer találkozott a két csapat, a párharc döntetlenre állt. Ám amióta Dunaújvárosban 4-0-ra kikapott a DHK, a hajdúságiak kerete is átalakult. Sőt, pénteken újabb légiós mutatkozhatott be a Debrecenben, Azari Zsolt korábbi lengyel klubtársa, Jared Brown.

Debreceni HK - Dunaújvárosi Acélbikák 7-8 h. u. (2-1, 1-3, 4-3, 0-1)

DAB: Lajcs - Ladygin, Hruby, Azari 2, Cseter, Dansereau 1 (1) - Ölander 2 (1), Pfeil, Borbás 1, Becze 1 (2), Kaskov 1 (2) - Lencsés (1), Odnoga, Lévai, Nagy, Tanka - Léránt, Németh (1), Mátyásy, Pál. Vezetőedző: Lee Gilbert.

Elég rosszul kezdtük a meccset, hiszen a második percben Godó vezetést szerzett a hazaiaknak, majd Piskunov meg is duplázta az előnyt. Ám a harmadban sikerült szépíteni, Hetényi büntetését használta ki Borbás.

Azari Zsolt (b) két gólt lőtt - a DAB többször is felállt és fordított Fotó: Ady Géza

A második felvonás elején Hruby kiállítását kivédekezte a DAB, majd jött Ölander, aki egyenlített (2-2). Sőt, a 34. percben a kapitány, Azari révén már nálunk volt az előny. Nem sokáig, mert Saluga betalált. Ám Azari gondoskodott arról, hogy az előny az Acélbikáknál maradjon (3-4).

A záró húsz perc gólzáport, nagy izgalmakat hozott - annyi találat esett ebben játékrészben, mint egy egész meccsen. Lássuk mi történt. Hári egyenlítése után két percben belül Kaskov és Becze újra előnyhöz juttatta a dunaújvárosiakat. Ám ha azt hittük, innen (a 46. percet írtuk) már nem vehet nagy fordulatot a meccs, alaposan tévedtünk, ugyanis az 52. és 55. perc között három gólt is berámoltak Lajcsnak a debreceniek (7-6). Ám ezzel sem volt vége, Dansereau döntetlenre hozta a rendes játékidőt. Jött a hosszabbítás, amelynek ötödik percében Ölander döntött - őrült, elképesztően fordulatos derbit nyert a DAB.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!